مواد لازم:
۲۰۰ گرم................... گردو (آسیاب شده)
۲۰۰ گرم................. سبزی پاک شده
گشنیز نعناع و چوچاق................... (اگه چوچاق نداشتید گشنیز بیشتر و نعناع کمتر بزنید)
پیاز ...............یک عدد متوسط
سیر................ سه تا چهار حبه
نصف یک مرغ متوسط
رب انار یا رب گوجه سبز.................. یک قاشق پر (خودتون اندازه کنین)
رب گوجه فرنگی.................. یک قاشق
نمک، فلفل و زردچوبه
بیشتر بخوانید:
خورش فسنجان با قارچ ؛ متفاوت و خوشمزه
خورش فسنجان با مغز پسته
فسنجان با مرغابی
طرز تهیه:
گردو رو آسیاب میکنیم. سبزیجات رو بهمراه سیر و پیاز مثل گردو آسیاب میکنیم.
رب انار یا آلوچه (من رب آلوچه ترش زدم) و رب گوجه فرنگی رو همراه زردچوبه نمک و فلفل، به گردو و سبزی اضافه کرده بدون روغن توی قابلمه کمی تفت میدیم تا هنگام پخت روغن بیشتری پس بدن.
آب سرد اضافه کرده تا روی مواد رو بپوشونه. زیاد آب نمیریزیم، چون در حین پخت چندبار آب سرد بهش اضافه میکنیم تا گردو حسابی روغن پس بده. وقتی جوشیدشعله رو کم میکنیم، حدود یک ساعت و نیم اجازه میدیم با شعله تقریبا ملایم آروم بجوشه؛ و گاهی آب سرد یا تکههای یخ از کنار قابلمه بهش اضافه میکنیم.
بعد از این زمان تکههای مرغ رو بدون مزه دار کردن و سرخ کردن میندازیم توی خورش، تا بپزه و خورشتمون کاملا جا بیفته.
فسنجون یک مقدار کم، رقیقتر باید زیرش خاموش بشه، چون وقتی از دما بیفته خودش غلیظ میشه.
من اینجا کمی از سبزیم رو موقع آسیاب کردن جدا کردم و برداشتم و ریز خرد کردم و سرخش کردم و به فسنجونم اضافه کردم که عطر فوق العادهای بهش داد. شما هم میتونید همین کارو بکنید و یا اینکه همه سبزی رو آسیاب کرده با گردو بریزید توی خورش. این سلیقه ایه، ولی پیشنهاد میکنم روش منو بکار بگیرید.
دوستان به نظر من خورش سبزه فسنجون علاوه بر خوشمزه بودن باعث صرفه جویی در مصرف گردو میشه. من هنگام درست کردن با همین میزان گردو از سبزی بیشتری استفاده میکنم، چون حس میکنم طعم بهتری بهش میده. ولی خب دستورش همون حدود دویست گرم سبزیه. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.
منبع: lina_foods