اعظـــم گلزارمنش
مواد لازم فسنجان با مرغابی
برای 6-8 نفر
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
مرغابی 1عدد یكونیم كیلوگرمی
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 1 عدد متوسط
گردوی آسیاب كرده 400 گرم
رب انار 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه فسنجان با مرغابی
نمك، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط كنید و آن را درون شكم و اطراف مرغابی بمالید. آنگاه روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید و مرغابی را در آن تفت دهید. حالا پیاز و به مقدار كافی آب به آن بیفزائید و بگذارید مرغابی بپزد. سپس مرغابی را از قابلمه، در آورید و گردو را درون همان قابلمه بریزید و به مدت تقریبی یك ساعت، با حرارت ملایم بپزید. اینك رب انار را بیفزائید و فسنجان را 45 دقیقه دیگر، بپزید. حالا زعفران را اضافه كنید، مرغابی را درون خورش بگذارید و 30 دقیقه دیگر آن را بپزید تا فسنجان جا بیفتد. آنگاه مرغابی را در ظرف مناسبی بگذارید و فسنجان را رویش بریزید و با چلو میل كنید.
یادآوری 1: در شمال ایران فسنجان را اغلب با اردك یا مرغابی تهیه میكنند. از این رو چنانچه از مرغابی یا اردك استفاده میكنید، ابتدا آن را پاك كنید و بشوئید و با هوله كاغذی آشپزخانه خشك نمائید. سپس مرغابی یا اردك را روی حرارت اجاق كز دهید تا مطمئن شوید، پَر یا پرزی روی آن باقی نمانده باشد!
یادآوری 2: در صورت دلخواه میتوانید 2 قاشق سوپخوری شكر، در اواخر پخت فسنجان به آن بیفزائید.