Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:11

14
اردیبهشت
آش ترش - زنجـان

آش ترش - زنجـان

طرز تهیه آش ترش

آش ترش

 

 

 آداب و رسوم هر منطقه در طی سالیان طولانی شکل گرفته و سینه به سینه به نسل‌‌های بعدی منتقل می‌‌شود. مردم زنجان نیز با توجه به قدمت تاریخی شهر، دارای آداب و رسوم ویژه‌ای هستند. طبخ غذاهای مختلف برای اعیاد و در ایام خاص، بخشی از این آداب و رسوم را تشکیل می‌دهد. با توجه به اینکه شهر زنجان در منطقه سردسیر و کوهستانی واقع شده است، غذاهای محلی این منطقه پرانرژی بوده و سرشار از مواد مغذی می‌‌باشد. از جمله غذاهای محلی استان زنجان می‌توان به شش انداز و آش ترش اشاره کرد که برای عید نوروز طبخ می‌شود.

 

یکی از آش‌‌های محلی استان زنجان است که معمولا خانواده‌‌ها برای سیزده بدر آن را تهیه کرده و در دامن طبیعت مصرف می‌کنند. 

 

مواد لازم ( برای 5 نفر)

 

نخود پخته شده.............................100 گرم

لوبیا پخته شده..............................100 گرم

عدس پخته شده............................50 گرم

سبزی خرد شده..........................500 گرم

رشته........................................به میزان دلخواه

آلو سیاه خشک شده...................10 عدد 

زردالو خشک شده یا برگه زردالو.....50 گرم

هویج خرد شده............................1 عدد متوسط

سیب زمینی خرد شده.................1 عدد متوسط

لبو پخته شده خرد شده...............1 عدد متوسط

آرد گندم....................................1 قاشق غذاخوری

سرکه.......................................به میزان دلخواه

نعناع سرخ شده.......................جهت تزئین

سیر سرخ شده.........................5 حبه

نمک، ادویه، زردچوبه..................به میزان دلخواه

روش تهیه

نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیسانده و چندین بار آب آن را عوض می‌كنیم تا مواد نفاخ آن خارج شوند. بعد از پخته شدن حبوبات، هویج و سیب زمینی را اضافه کرده، صبر می‌كنیم تا نرم شوند، سپس آلو، برگه زردالو و لبو را اضافه می‌‌کنیم. لبو یک رنگ قرمز ملایمی به آش می‌دهد. بعد از اینکه مواد کاملا پخته شدند، سبزی آشی را اضافه می‌كنیم. ( در فصل بهار با توجه به رویش سبزی‌‌های محلی از جمله گل آقا، خان آقا و غازیاغی در دامنه کوههای زنجان، برای طبخ آش‌‌های محلی از جمله آش ترش از این دسته سبزیجات تازه بیشتر استفاده می‌‌شود).  برای اینکه آش به غلظت مطلوبی برسید، آرد را در کمی آب جوش کاملا هم میزنیم تا حل شده و یکنواخت شود. سپس به آش اضافه می‌كنیم. متناسب با ذائفه سرکه، نمک، ادویه را اضافه می‌كنیم. در مرحله آخر، رشته را می‌‌افزاییم. کمی از پیاز و سیر سرخ شده را داخل آش ریخته و مابقی را جهت تزئین آش استفاده می‌كنیم. بعد از این‌که آش جا افتاد. در ظرف مناسبی ریخته و با نعناع، سیر و پیاز سرخ شده تزئین می‌كنیم. این آش دارای طعم ترش و شیرینی است و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی یا پیش غذا

مصرف شود.

انرژی کل: 1400 کیلوکالری

این غذا بجز گروه لبنیات، حاوی سایر گروه‌های اصلی غذایی (غلات، سبزی، میوه، حبوبات) می‌باشد.

آش ترش به دلیل وجود سبزی، حبوبات، برگه زردالو، آلو و لبو حاوی فیبر مناسبی می‌‌باشد و برای افراد مبتلا به یبوست، کلسترول بالا و فشارخون مفید است.

برچسب ها: آموزش آشپزی، زندگی آنلاین، آش ترش تعداد بازديد: 3113 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز