كوفته پاشا (مصری)
مواد لازم برای ۶ نفر:
سیر ......................................................................۴ حبه
پیاز .....................................................................۲ عدد بزرگ
جعفری ................................................................۱ دسته كوچك
شوید ..................................................................۱ دسته كوچك
گشنیز ................................................................۱ دسته كوچك
گوشت گوسفند بدون چربی .................................. ۱ كیلوگرم
نمك و فلفل.........................................................به میزان لازم
روغن برای سرخ كردن.......................................... به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
سیر ......................................................۲ حبه
پیاز ........................................................۱ عدد كوچك
گوجهفرنگی .............................................۱ كیلوگرم
رب گوجهفرنگی .....................................۲ قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص ......................................۱ قاشق چایخوری
نمك و فلفل .........................................به میزان لازم
آب گوشت .......................................۲۰۰ میلیلیتر
شوید ...............................................برای تزئین
۱- برای تهیه كوفتهها سیر و پیاز را پوست بكنید. جعفری، شوید و گشنیز را بشوئید و اجازه دهید تا آب آن كاملا خشك شود. همه مواد را روی تخته به طور جداگانه خرد كنید.
۲- گوشت را دوبار چرخ كرده و در یك كاسه بزرگ بریزید. سبزیجات، سیر، پیاز رنده شده (آب پیازها را بگیرید تا باعث شل شدن كوفته نشود) و نمك و فلفل را به آن اضافه كنید و با دست مایه را ورز دهید تا كاملا یكنواخت شود.
۳- از مایه گوشتی گلولههایی به اندازه یك نارنگی كوچك بردارید و در كف دست خود به صورت كوفتههای كوچك درآورید. یك بشقاب نزدیك دست خود بگذارید و كوفتهها را در آن بچینید. برای اینكه گوشتبه دستتان نچسبد یك كاسه آب كنار دستتان بگذارید و هر بار دست خود را با آب خیس كنید.
۴- برای تهیه سس، سیر و پیاز را خرد و گوجهفرنگیها را رنده كنید. پیاز را به مدت ۵ دقیقه با كره تفت دهید. سیر، گوجهفرنگی رنده شده، رب گوجهفرنگی، ادویه مخصوص و نمك و فلفل را اضافه كنید و بعد آب گوشت را روی آن بریزید. در قابلمه را ببندید و با شعله كم به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید.
۵- دو فنجان روغن را در یك شیرجوش بریزید و وقتی كاملا داغ شد كوفتهها را یكییكی داخل آن بیندازید و به مدت ۲ دقیقه سرخ كنید. سپس با یك كفگیر كوفتهها را از روغن خارج كنید و روی حوله كاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
۶- كوفتههای سرخ شده را در سس گوجهفرنگی قرار دهید و به مدت ۱۰-۵ دقیقه بپزید.
بهتر است كه مقدار گشنیز بیشتر از بقیه سبزیها باشد.
میتوان در سس این كوفته از مقداری سركه و شكر هم استفاده كرد كه در این صورت سسی ترش و شیرین خواهد شد.