Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 12 تیر 1403 - 10:44

20
اسفند
آ‌ش كلم قمری (تویسركان)

آ‌ش كلم قمری (تویسركان)

طرز تهیه آ‌ش كلم قمری (تویسركان)

آ‌ش كلم قمری (تویسركان)

 

 

مواد لازم برای۴ نفر:

كشک.................................................۲۰۰گرم
عدس..................................................۶۰ گرم
 لپه.....................................................۶۰ گرم
بلغور گندم..........................................۱۰۰ گرم
كلم قمری..........................................۳۰۰ گرم یا ۲ عدد
عصاره قلم یا آ‌ب گوشت...........................۱ پیمانه
آ‌ب .......................................................۵ لیوان
گوشت قیمه ای..................................۱۵۰ گرم
پیاز داغ.................................................۳ قاشق سوپخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه...............................به میزان آ‌زاد
سیر ....................................................۳ حبه
نعنا داغ................................................ به میزان لازم

ابتدا پوست كلم قمری هاراگرفته، میشوئیم و به شكل مكعبی و یا مثلثی خرد میكنیم آ‌نرا داخل یک ماهیتابه به همراه كمی روغن و زردچوبه میریزیم و كاملا سرخ میكنیم تا بوی بد آ‌ن گرفته شود .

حبوباتی كه از قبل حدود ۳ ساعت خیس كرده ایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره قلم در قابلمه میریزیم و آ‌ب را به آ‌ن اضافه میكنیم ، شعله گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد ازآ‌نكه آ‌ب به جوش آ‌مد كلم قمری را اضافه نموده و شعله را ملایم می كنیم . (كلم قمری از سیب زمینی وبه دیر پز تر است) گوشت قیمهای را كه ازقبل با فلفل سیاه و زرد چوبه تفت داده ایم و پخته شده است به آ‌ش اضافه میكنیم و میگذاریم تا آ‌ش كاملا جا بیافتد بعد از آ‌نكه مواد كاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را كه  با سیر تفت داده و نیمی از كشک  را داخل آ‌ش میریزیم واجازه میدهیم تا ۲۰ دقیقه بجوشد. این آ‌ش باید به قدری  بپزد كه مواد داخل آ‌ن كمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود.در آ‌خر آ‌ش را داخل ظرف ریخته روی آ‌نرا با كشک ، نعنا داغ ،چند تكه از قیمه و چند عدد كلم قمری كه برش زده ایم و پیاز داغ  تزئین میكنیم .

در یونان قدیم كلم را داروی شفابش و جوانی میدانستند. كلم قمری دشمن سرطان ریه و لوزالمعده است برای سنگ كلیه مناسب است۰ دارای ویتامین های ا، ا، ٴ، ۶ا و دارای مواد معدنی مثل كلسیم و پتاسیم  میباشد . ملین است ، بخاطر داشتن گوگرد وكلسیم برای رشد ناخن و مو مناسب است .این آ‌ش را بخاطر خواص بسیارآ‌ن برای كودكان پیشنهاد میكنیم .

برچسب ها: آ‌ش كلم قمری (تویسركان)، كلم قمری، كشک تعداد بازديد: 509 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز