آش یخ ( آذربایجان )
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
ماست پر چرب و ترش ( محلی )..................................................................۵۰۰ گرم
یخ ........................................................................................................به میزان لازم
سبزی ( تره ، جعفری ، ترخون ، گشنیز ، برگ چغندر).....................................به میزان لازم
برنج........................................................................................................۱۰۰ گرم
سیررنده شده............................................................................................. ۳ حبه
نمك و فلفل................................................................................................به میزان لازم
برنج را كه حدود ۳ ساعت خیس نموده اید به همراه سبزی و نمك و فلفل و ۱ لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا كاملا پخته شود و برنج به حالت شیر برنج در آید سپس سیر را در آش رنده و شعله را خاموش كنید تا آش سرد شود و در یخچال نگه داری نمائید ، هر زمان كه میل داشتید یك ملاقه از این آش را با ۲ ملاقه ماست ترش تركیب نموده ، یخ خرد شده داخل آن بریزید و میل كنید.