آش گوشواره (آذربایجان- قفقاز)
مواد لازم برای خمیر
تخم مرغ.......................................................................۱ عدد
نمك............................................................................نصف قاشق چایخوری
آب............................................................................. یك دوم پیمانه
آرد..............................................................................۳ پیمانه
مواد لازم برای مواد میانی ( كوفته سرگنجشكی)
گوشت چرخ كرده.....................................................۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده.............................................................۱ عدد
زرد چوبه..................................................................مقداری
نمك وفلفل............................................................. بمیزان لازم
مواد لازم برای آش
رب گوجه فرنگی.....................................................۲ قاشق غذاخوری
كره.....................................................................۵۰ گرم
آب.......................................................................۴ لیوان
نخود....................................................................۱ پیمانه
جعفری و گشنیز....................................................برای تزئین
نعنا خشك...........................................................۱ قاشق غذاخوری
سركه................................................................. یك چهارم پیمانه
پیاز نگینی............................................................۱ عدد
طرز تهیه خمیر : تخم مرغ ، نمك وآب را مخلوط كرده وآرد را كم كم به آن بیفزائید .آرد را تا حدی اضافه كنید كه خمیر به دست نچسبد . نیم ساعت داخل كیسه به آن استراحت دهید .
طرز تهیه مواد میانی : گوشت را با پیازرنده شده ، نمك وفلفل مخلوط كنید و كمی ورز دهید . از گوشت كوفته ریزه های فندقی درست كرده وتفت دهید . درصورت تمایل میتوان به گوشت زردچوبه نیز اضافه كرد .
طرز تهیه گوشواره : خمیر را به چهار قسمت تقسیم كنید با كمك وردنه آنرا به قطر ۲ میلی متر باز كنید. با چاقو مربع های ۲ در ۲سانتی ببرید روی هر مربع گوشت به اندازه یك نخود قرار دهید . و هر مربع را جدا جدا ببندید .
طرز تهیه آش گوشواره : رب گوجه فرنگی و پیاز و كره و نعنا خشك را تفت میدهیم وآب اضافه میكنیم تا جوش بیاید بعد گوشواره ها را ریخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه میكنیم بعد از چند جوش سركه را نیز اضافه نموده و آش را در ظرف میكشیم روی آنرا با جعفری تزئین میكنیم .(مدت پخت نیم ساعت)