آش قلیه (گیلان)
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
گوشت چرخكرده.................................. ۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده .........................................۱ عدد
لوبیا سفید............................................۱۲۰ گرم
نخود................................................... ۱۰۰ گرم
هویج نگینی........................................... ۳ عدد
كشمش پلویی..................................... ۱۵۰ گرم
غیسی................................................ ۸ عدد
چغندر ................................................ ۱ عدد
سبزی ............................................۵۰۰ گرم
آرد برنج...........................................۱۰۰ گرم
شكر..................................................۳ قاشق غذا خوری
سركه.................................................۳ قاشق غذا خوری
آبغوره ................................................ یك دوم لیوان
نمك ، فلفل ....................................... به میزان لازم
نعنا داغ ........................................... به میزان لازم
*( خالولش ، نعنا ، تره ، جعفری ، گشنیز )
نخود و لوبیا را كه از شب قبل خیس كرده اید با ۱ لیتر آب و كمی نمك روی حرارت قرار دهید تا پخته شود ، سپس آرد برنج را با ۱ پیمانه آب مخلوط نموده و به لوبیا اضافه كنید ، هویج و چغندر را شسته، پوست گرفته ، نگینی خرد كنید و به آش اضافه كنید .
گوشت چرخكرده را با ۱ عدد پیاز رنده شده ورز دهید و كمی فلفل و نمك افزوده با آن سر گنجشكی آماده كنید ، به همراه سبزی به آش بیفزائید. قیصی و كشمش را نیم ساعت خیس كنید و قیصی را خرد نموده با كشمش در روغن تفت دهید و درآش بریزید، شكر، آبغوره و سركه را مخلوط كنید و به آش اضافه كنید در آخر نمك و فلفل را نیز اندازه نموده آش را در ظرف بكشید و مطابق تصویر روی آنرا تزئین نمائید .