كــوفـتـه مــرغ
طرز تهیه:
گوشت چرخ كرده مرغ 700 گرم
پیاز رنده شده یك عدد متوسط
آرد سوخاری یك سوم پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
سیر 2 حبه
نمك، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
زعفران دم كرده 1 قاشق سوپخوری
روغن مایع یك چهارم پیمانه
آب یك چهارم پیمانه
مواد لازم سس كوفته:
پیاز 1 عدد
روغن مایع به میزان لازم
فلفل، زرد چوبه به میزان لازم
آرد گندم 1 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی 200 گرم
آب مرغ 1 لیتر
نمك در صورت لزوم به میزان لازم
جعفری خردشده 50 گرم
روش تهیه كوفته مرغ:
گوشت مرغ را با پیاز رندهشده و آرد سوخاری تركیب كنید و پس از كمی ورز، تخم مرغ را اضافه نموده و مجددا ورز دهید. سیر را رنده كرده، نمك و فلفل و كمی زردچوبه به مواد بیفزائید. در همین موقع زعفران دم كرده را نیز اضافه كنید و تمامی مواد را خوب ورز دهید. حالا از مواد به اندازه یك نارنگی بر داشته و به شكل گرد درست كنید، تابهای را روی حرارت قرار داده تركیب روغن و آب را در آن به جوش آورید و سپس كوفته ها را داخل آن بریزید تا با حرارت در آب فرم لازم را پیدا كند.
روش تهیه سس كوفته
پیاز را نگینی خرد كرده و با روغن تفت دهید. سپس فلفل و زردچوبه را نیز اضافه كرده و كمی كه تفت خورد آرد را افزوده و هم بزنید. پس از چند لحظه رب گوجه فرنگی و بعد از آن گوجهفرنگیهای فیله شده را اضافه كنید و پس از چند بار هم زدن، آب مرغ را به سس بیفزایید. نمك سس را نیز تست نموده در صورت لزوم مقداری به آن بیفزایید و سس كه به جوش آمد كوفتهها را داخل آن بریزید و جعفری را روی آن بپاشید.