گراتـن بــادمـجان و گوشــت چـــرخكــرده
مواد لازم:
بادمجان بدون تخم 1 كیلوگرم
پیاز متوسط 1 عدد
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
نمك، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
گوشت چرخكرده 250 گرم
دارچین به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
آب گوشت یك دوم پیمانه
كره 25 گرم
سس سفید 1 پیمانه*
جعفری خردكرده 3 قاشق سوپخوری
پنیر گرویر یا ماتزارلّا (پیتزا) 150 گرم
* (كره 25 گرم، 2 قاشق سوپخوری، شیر 1 پیمانه)
بادمجانها را خرد كرده مقداری نمك روی آن بپاشید و یك ساعت بگذارید بماند. سپس آنها را خشك نموده و سرخ كنید. پیاز را نیز ریز خرد و سرخ كنید، نمك و زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه نمایید. پس از كمی تفت دادن گوشت چرخكرده را اضافه كرده و هم بزنید تا آب گوشت كشیده شود و بعد دارچین و ربگوجهفرنگی را اضافه كنید و كمی هم بزنید تا یكدست شود. حالا آب گوشت را به مواد قبل بیفزایید و حرارت را ملایم كنید تا گوشت بپزد.
برای تهیه سس سفید آرد را با كره تفت دهید تا خامی آن گرفته شود؛ سپس شیر را اضافه نموده و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا یكدست شود. سس كه به غلظت رسید شعله را خاموش كنید.
در این مرحله كف ظرف پیركس یا نسوزی را با كره چرب نمایید، چند قاشق از سس سفید را كف ظرف ریخته و بادمجانها را روی آن بچینید. سپس از مایع گوشتی آماده روی بادمجانها بریزید و كمی جعفری خردشده روی آن بپاشید و دوباره روی مواد سس سفید بریزید و همین مراحل را تكرار كنید تا مواد تمام شود. دقت داشته باشید كه روی لایه پایانی باید سس سفید و روی آن پنیر باشد. ظرف را بدون درپوش به مدت 25 تا 30 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قرار دهید.
یادآوری: غذاهایی كه داخل فر طبخ میشوند، بهتر است بعد از چند دقیقه كه كمی خنك شدند، سرو شوند.