ســوتــی پـلـو (آذربایجان)
مواد لازم:
گوشت چرخكرده 300 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
نمك، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
برنج 4 پیمانه
شیر 2 پیمانه
كشمش پلویی یك سوم پیمانه (50 گرم)
كره (یا روغن مایع) 60 گرم
خلال پسته 50 گرم
گلاب 2 قاشق سوپخوری
خرمای هسته گرفته یك دوم پیمانه
زعفران دمكرده 2 قاشق سوپخوری
گوشت را به همراه پیاز و نمك و فلفل خوب ورز دهید و از آن كوفته ریزههای كوچك درست كنید و آنها را در مقداری روغن و آب كه روی حرارت قرار دادهاید، بریزید تا كاملا منسجم شود.
برنج را كه از قبل خیس خورده است، به همراه شیر روی حرارت قرار دهید تا به مرحله دم كردن برسد. پس از آن، اطراف برنج را با قاشق جمع نموده و در وسط مخروط برنج چند سوراخ ایجاد كنید و دمكنی را روی قابلمه قرار دهید و منتظر بمانید تا دم بكشد. كشمش را شسته، با آب گرم حدود ده دقیقه خیس كرده، سپس آن را آبكش كنید و با مقداری كره تفت دهید. خلال پسته را با گلاب خیس كنید. برنج را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با خرما، خلال پسته، كوفته ریزه، كشمش و برنج زعفرانی تزئین نمایید.
این غذا یكی از پلوهای ویژه در آذربایجان است. در نوع سنتی آن برنج را با زردچوبه و شیر تركیب میكنند؛ ولی بعضی اشخاص بوی زردچوبه را در پلو نمیپسندند، در این صورت میتوانید به جای زردچوبه از زعفران دمكرده استفاده كنید.