استیـــك مــاهی با سس شوید و لیمو
مواد لازم:
آبلیمو دو قاشق سوپخوری
سركه سفید یك قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به میزان لازم
روغن مایع و روغن زیتون سه قاشق سوپخوری
ماهی شیر 400 گرم
مواد لازم برای تهیه سس شویدو لیمو:
كره 25 گرم
آرد سفید 25 گرم
شیر یك پیمانه
شوید تازه دو قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به میزان لازم
آبلیمو دو قاشق سوپخوری
آبلیمو، سركه، نمك، فلفل و روغن را با هم تركیب نموده و ماهی شیر را به دو برش با ضخامت دوسانتیمتر تقسیم نموده و در مواد تركیب شده فوق قرار دهید. پس از نیم ساعت ماهیها را برگردانید تا سمت دیگر آنها نیز مزهدار شود. پس از نیم ساعت ماهیها را خارج نموده و با حوله كاغذی خشك كنید.
حالا یك ظرف چدن را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. مقدار كمی روغن در ماهیتابه ریخته و پس از داغشدن كامل ماهی را درون آن بگذارید. بسته به میزان حرارت، پس از حدود پنج دقیقه ماهی را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز حرارت ببیند ( اگر ضخامت ماهی كمتر بود، زمان را كمتر بگیرید). تكه بعدی ماهی را نیز به همین صورت كباب كرده، درون ظرف مناسب بگذارید و روی آن سس لیمو و شوید بریزید.
طرز تهیه سس:
كره را روی حرارت قرار دهید. آرد را در آن تفت دهید و پس از آنكه خامی آرد گرفته شد، شیر را به تدریج اضافه نموده و مرتبا هم بزنید تا آرد گلوله نشود. شوید تازه را نیز خرد نموده و به سس اضافه كنید. پس از چند جوش، نمك و فلفل سس را اندازه كرده و آبلیمو را اضافه كنید و پس از آنكه مقداری غلیظ شد، شعله را خاموش نمایید .