مـــــوســـــاكـا
مــواد لازم:
سیب زمینی پخته و رنده شده 500 گرم
سس سفید 2 پیمانه
بادمجان 500 گرم
پیاز داغ 2 قاشق سوپخوری
گوشت چرخكرده 250 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
فلفل دلمهای ریز خرد شده 1 عدد
آب یك دوم پیمانه
پنیر ماتزارلای رنده شده 100 گرم
مواد لازم برای تهیه سس سفید:
آرد 2 قاشق سوپخوری
كره 100 گرم
شیر 2 پیمانه
نمك و فلفل به میزان لازم
سیب زمینی را با نیمی از سس سفید تركیب كنید. حالا كف ظرفی نسوز را چرب نمایید و مخلوط سیب زمینی و سس سفید را كف ظرف پهن كنید. بادمجانها را در آب نمك خیس نموده و پس از 20 دقیقه آب آن را بگیرید، خشك كنید و با روغن سرخ نمایید. سپس بادمجانها را روی پوره سیب زمینی بچینید.
پیاز داغ را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید. گوشت چرخكرده، نمك، فلفل و رب گوجه فرنگی را نیز بیفزایید. كمی كه تفت خورد، فلفل دلمهای را به مواد بیفزایید و تفت دهید. حالا آب را اضافه نمایید تا گوشت پخته شود. پس از آنكه آب گوشت تبخیر شد، مواد گوشتی را روی بادمجانها قرار دهید و روی آن را با نیم دیگر سس سفید بپوشانید. روی سس سفید پنیر ماتزارلا بریزید. سپس روی ظرف را بپوشانید و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید. پس از آن روپوش ظرف را بردارید و ظرف بدون در پوش را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا سطح پنیر طلایی شود.
روش تهیه سس سفید:
آرد را با كره روی حرارت قرار دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. سپس شیر را كم كم اضافه كنید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود. حالا نمك و فلفل را بیفزایید و روی حرارت ملایم، سس را به غلظتی مانند فرنی برسانید.