خـــوراك زبــان با سـس قـارچ و سس قـرمـز
مــواد لازم سس قرمز:
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
كره 1 قاشق سوپخوری
سركه یك چهارم پیمانه
شكر 1 قاشق سوپخوری
آب گوشت یكدوم پیمانه
مــواد لازم:
زبان گوساله 1 عدد متوسط
پیاز 1 عدد
برگ بو 1 عدد
كرفس 1 ساقه
نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
سیر 4حبه
مواد لازم سس قارچ:
قارچ 200 گرم
كره 50 گرم
آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
آرد 1 قاشق سوپخوری
شیر 1 پیمانه
زبان گوساله را پاك كنید، بشویید و چاقوی تیزی را روی زبان گوساله بكشید تا كاملاً تمیز شود. ضایعات اطراف زبان را بگیرید. زبان را در ظرف مناسبی قرار دهید و روی آن آب سرد بریزید. پیاز را خرد كنید و به همراه برگ بو، كرفس، ادویه و سیر روی حرات قرار دهید. زبان در قابلمه به مدت 3 تا 4 ساعت و در زودپز به مدت 5/1 ساعت زمان پخت لازم دارد. بعد از پخت، نمك را اضافه كنید. زبان را در آبكش قرار دهید و بلافاصله پوست روی زبان را جدا كنید و به شكل حلقهای برش بزنید.
روش تهیه سس قارچ:
قارچها را خرد كنید، به همراه كره و آبلیمو روی حرارت تند و یكنواخت قراردهید تا نرم شوند. آرد را با كره روی حرارت قرار دهید تا خامی آرد گرفته شود. سپس شیر را كم كم اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا سس كمی غلیظ شود. اكنون قارچها را به سس سفید اضافه كنید.
روش تهیه سس قرمز:
رب گوجهفرنگی را به همراه كره روی حرارت قرار دهید تا خوشرنگ شود. سپس سركه و شكر را اضافه كنید و كمی هم بزنید. در پایان آب گوشت را نیز بیفزایید و اجازه دهید تا سس به غلظت مناسب برسد. برشهای زبان را درظرف مناسبی بچینید و در اطراف آن سس قرمز و سس قارچ بریزید. در صورت دلخواه می توانید هر دو سس را با هم تركیب نمایید.
یادآوری: میتوانید به جای آب گوشت، از نصف قرص عصاره گوشت حل شده در یك دوم پیمانه آب استفاده كنید.