خورش دال عدس (بوشهر)
مــواد لازم:
عدس قرمز 1 پیمانه
سیب زمینی 1 عدد
پیاز سرخ شده 2 قاشق سوپخوری
سیر 1 حبه
نمك، فلفل، زردچوبه و ادویه جنوب به میزان لازم
رب گوجهفرنگی 1قاشق سوپخوری
پوره گوجهفرنگی یك دوم پیمانه
تمبرهندی یك دوم پیمانه
عدس پاك كرده و شسته شده را با 3 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا كاملاً پخته شود. سیب زمینی را بشویید و خرد كنید و اجازه دهید تا همراه با عدس بپزد. در ظرفی دیگر، پیاز سرخ شده را بریزید و سیر رنده شده، ادویه و زردچوبه را به آن اضافه كنید و با مقداری روغن مایع تفت دهید. حالا رب گوجه فرنگی را نیز بیفزایید و یكی دو دور هم بزنید. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه كنید و مرتباً هم بزنید تا آب گوجه فرنگی جذب شود. حالا تمبر هندی را با یك لیوان آب گرم مخلوط و از صافی رد كنید و عصاره آن را به مواد قبل بیفزایید. بعد از چند جوش، مایه آماده را به عدس اضافه كنید (اگر عدس پخته نشده باشد، عصاره تمبر هندی جلوی پخت خورش را میگیرد). اكنون حرارت را ملایم كنید تا خورش جا بیفتد و لعابدار شود.