لیلا آیانی صفت :
مواد لازم برای 1 لوف
پودر مایه خمیر...........1 قاشق چایخوری
شکر........... 60 گرم
آب ولرم .......... 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
شیر.......... 125 میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
کرة نرم شده.......... 20 گرم
آرد........... 400 گرم
نمک............. یکدوم قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
نان لوف کشمشی+دستور تهیه
مواد لازم برای تهیة خمیر قهوهای رنگ
پودر کاکائو.............. 15 گرم
شیر........... 2 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیة خمیر قهوهای تیره
پودر کاکائو................ 2 قاشق سوپخوری
شیر............... 2 قاشق چایخوری
رنگ سیاه خوراکی .......... 2 قطره
بیشتر بخوانید:
نان کدو سبز
نان شیرینی خرمالو و كشمش
نان بادام و ليمو
روشتهیه
مایه خمیر، یک قاشق چایخوری از شکر و آب ولرم را در کاسة کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه باقیماندة شکر، شیر، کره و مایه خمیر ور آمده را در کاسة مناسبی بریزید و مخلوط کنید. حالا آرد و نمک را کمکم بیفزایید و هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود. بعد آن را به شکل توپ درآورید و در کاسة چربکرده بگذارید. اکنون روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینک 350 گرم از خمیر فراهم کرده را بردارید، آن را به شکل توپ درآورید و در همان کاسه قرار دهید و رویش را بپوشانید. برای تهیة خمیر قهوهایرنگ، به باقیماندة خمیر 15 گرم پودر کاکائو و شیر را بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
حالا از این خمیر 220 گرم بردارید، آن را به شکل توپ درآورید و در کاسة چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید. سپس برای تهیه خمیر قهوهای تیره، 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائو، شیر و رنگ سیاه را به باقیمانده خمیر بیفزایید و خوب مخلوط کنید. حالا این تکة خمیر را نیز در کاسة چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید. اکنون هرسه رنگ خمیر را جدا جدا به 7 قسمت مساوی تقسیم و هر تکه خمیر قهوهای را با وردنه به شکل مستطیل 12×30 سانتیمتر باز کنید و از درازا رول نمائید. روی خمیرها را بپوشانید تا خشک نشوند! آنگاه هر تکه خمیر قهوهای تیره را نیز با وردنه به اندازه خمیر قبلی (قهوهای) باز کنید و وسط هرکدام یک رول خمیر قهوهای قرار دهید.
دو سر خمیر را به هم بچسبانید و خمیر را رول کنید. حالا هر تکه خمیر سفید رنگ را نیز با وردنه به اندازه خمیرهای قهوهای رنگ باز کنید و رول خمیر قهوهای تیره را وسط خمیر سفید بگذارید و دو سر خمیر را به هم بچسبانید و رول کنید تا طول خمیر به 60 سانتیمتر برسد. تمام خمیرها را به همین ترتیب آماده کنید و بعد آنها را از وسط نصف کنید تا به اندازة طول قالب (30 سانتیمتر) درآید. اکنول رولهای خمیر را در قالب چربکردة لوف به اندازه 12 × 30 سانتیمتر بچینید، روی خمیر را بپوشانید و 1-5/1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود و قالب را پر کند. اینک یک عدد تخممرغ را با چنگال بزنید و آن را به کمک قلم مو روی خمیر بمالید. سپس قالب را در فر گرم کرده با دمای 170 درجة سانتیگراد بگذارید و نان را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه بپزید.