سحر سامانی
مواد لازم برای 6- 8 نفر
آرد 300 گرم
بیكینگپودر 2 قاشق چایخوریش
نمك یكدوم قاشق چایخوری
دارچین یكدوم قاشق چایخوری
میخك آسیاب كرده یكچهارم قاشق چایخوری
جوز هندی رنده كرده یكچهارم قاشق چایخوری
تخممرغ 2 عدد درشت
شكر ریز 135 گرم
روغن مایع 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
پوره خرمالو یك و یكچهارم پیمانه
كشمش 80 گرم
روش تهیه نان شیرینی خرمالو و كشمش
قالب لوف را به اندازه 9 × 19 سانتیمتر و گنجایش 1 لیتر چرب كنید و آرد بپاشید. آنگاه آرد، بیكینگپودر، نمك و ادویهها را در كاسه مناسبی بریزید و مخلوط كنید. سپس تخممرغها و شكر را در كاسه دیگری بریزید و با همزن برقی بزنید تا شكر حل شود و تخممرغ كف كند.
حالا روغن، 1 پیمانه از پوره خرمالو و كشمش را به مایه تخممرغ بیفزائید و مخلوط كنید و مواد خشك را كمكم به آن بیفزائید و با قاشق چوبی هم بزنید تا مایه یكدستی حاصل شود. اكنون مایه فراهم كرده را درون قالب بریزید و به كمك پالت شكافی روی مایه نان شیرینی ایجاد كنید.
حالا باقیمانده پوره خرمالو را در این شكاف بریزید و قالب را در فر گرم كرده با دمای 140 درجه سانتیگراد قرار دهید و نان شیرینی را به مدت تقریبی یك ساعت و 35 دقیقه بپزید. اینك نان شیرینی را از فر درآورید و پس از 10 دقیقه، از قالب خارج كنید و روی پنجره سیمی قرار دهید تا قدری خنك شود. آنگاه نان شیرینی را برای پذیرائی در دیس زیبا و مناسبی بگذارید.
یادآوری 1: برای به دست آوردن یك و یكچهارم پیمانه پوره خرمالو، 3 عدد خرمالوی متوسط و رسیده كافیست!
یادآوری 2: پس از پایان مدت زمان پخت سیخ چوبی را در مركز نان فرو كنید اگر تمیز بیرون آمد پخت كافیست در غیر اینصورت 5-10 دقیقه دیگر نان را در فر نگه دارید.