Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 05:10

24
اردیبهشت
نان چزنک + طرز تهیه

نان چزنک + طرز تهیه

در فصل بهاری که با کرونا زندگی می‌کنیم و نمی‌توان در کنار سیاه چادر‌های عشایر طعم نان‌های محلی را چشید، پختن نان چزنک رغو می‌تواند اندکی غم سفر نرفتن به غرب کشور را کم کند.

 در فصل بهاری که با کرونا زندگی می‌کنیم و نمی‌توان در کنار سیاه چادر‌های عشایر طعم نان‌های محلی را چشید، پختن نان چزنک رغو می‌تواند اندکی غم سفر نرفتن به غرب کشور را کم کند. در این روزهای زیبای ماه رمضان نیز می‌توانید این نان مقوی را در خانه تهیه، و با با آن افطار کنید.

طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم

نان چزنک رغو، شلکینه یا شله کینه، نان سنتی در استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان است که در این استان‌ها نام‌های متفاوت و نزدیک به هم را دارد. پخت سنتی این نان روی ساج و اجاق‌های هیزمی بوده، اما می‌توان آن را با اجاق‌های گازی جدید و فر آماده کرد. اگر به نان‌های نازک علاقه دارید شما می‌توانید از دوست‌داران چزنک رغو باشید. نان چزنک به علت نیاز به مواد اولیه کم و در دسترس همگان، پخت آسان و سریع می‌تواند یک میان وعده همیشگی باشد.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه نان سبزیجات

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی

نان فطیر محلی + طرز تهیه

 این نان به علت استفاده از روغن محلی و شیره خرما، خواص بسیاری دارد و می‌تواند یک میان وعده بسیار سالم و مقوی باشد. چزنک رغو را می‌توان در خانه و کمپ‌های تفریحی به آسانی آماده کرد. به این علت که مواد بسیار کمی برای پخت آن نیاز است و طعمی متفاوت به نان می‌دهد که می‌تواند برای وعده صبحانه و میان وعده بسیار مناسب باشد.

مواد لازم:

  • آرد: ۱.۵ پیمانه
  • آب: ۲ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن محلی یا کره محلی: به مقدار دلخواه
  • شیره خرما: برای سرو کردن (می‌توان به جای شیره خرما از شکر استفاده کرد)

طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم

 بیشتر بخوانید:

طرز تهیه نان فطیر ؛ تجربه درست کردن نان در خانه

۱. ابتدا آرد را الک کنید و به آن کمی نمک اضافه کنید.

۲. آب را با حوصله و به آرامی به آرد اضافه کنید تا خمیری نرم داشته باشید و مراقب باشید تا خمیر سفت نشود.

۳. ساج را چند دقیقه‌ای گرم کنید. اگر با ساج این نان را آماده می‌کنید مراقب باشید تا قسمت فرو رفته آن با حرارت نسوزد و می‌توانید برای مانع شدن از سوختن به آن گِل بزنید. در فضای خانه می‌توانید از فر استفاده کنید.

۴. زمانی که فر یا ساج کمی گرم شد با یک دستمال، سطح ساج را روغن مالی کنید تا نان به ساج نچسبد.

۵. خمیر آماده شده را روی ساج یا ظرف فر بریزید و پهن کنید.

۶. با چاقو لبه‌های نان را از ساج یا ظرف فر ببرید تا بتوانید نان را از ساج جدا کنید. هر دو طرف نان باید پف کند و رنگ آن طلایی شود.

۷. حالا نان آماده است آن را در ظرفی آن را تکه تکه کنید. روی نان را به مقدار دلخواه روغن محلی یا کره وشیره خرما بریزید و سرو کنید.

منبع : ایرنا زندگی

برچسب ها: نان، نان خانگی، نان محلی، نان چزنک، طرز تهیه نان چزنک، نان ساجی تعداد بازديد: 727 تعداد نظرات: 2

نظرات

  • در بختیاری عشایر too cherry ک فارسی میشه (تو چری ) بهش می گن و ب همین شکل ک گفته شد درست می شه و بعدش روغن حیوانی یا کره محلی روش می مالند و همچنین شیره خرما یا عسل ... ممنون از مطلب خوبتون .
  • بعد از پختن نان آنها را ب قطعات متعدد می برند و روعن و شیره خرما یاشکر را لابلای قطعات نان قرار می دهند و انها را روی هم می چینند .

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز