مواد لازم برای نان فطیر محلی
آرد ۳ پیمانه
شیر ۲/۳ پیمانه
روغن جامد ۱/۲ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
خمیر مایه ۲ قاشق مرباخوری
نمک نوک قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه نان بربری خانگی؛ در روزهای قرنطینه
طرز تهیه نان لواش خانگی؛ برای روزهای قرنطینه
طرز تهیه نان فطیر
– ابتدا خمیر مایه را در مقداری آب ولرم حل کنید و کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
– آرد را دو بار الک کنید و با شکر و نمک مخلوط کنید. وسط آنها را گود کنید و روغن گرم (نه داغ) و تخم مرغ را داخل آن بریزید. سپس شیر گرم را آرام آرام و در حین ورز دادن خمیر به آن اضافه کنید. تا جایی که به دست نچسبد.
– داخل کاسهای را چرب کنید، بعد از آماده شده خمیر، آن را داخل کاسه قرار دهید و رویش را با سلفون بپوشانید، روی آن نیز حوله یا پارچهای تمیز انداخته و در جای گرم قرار دهید. اجازه دهید خمیر پف کند و حجم آن زیاد شود. سپس مجددا آن را کمی ورز دهید.
– فر را در دمای ۱۶۰ دره سانتی گراد گرم کنید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن را آرد پاشی کنید. خمیر حجیم شده گلوله گلوله کنید و هر گلوله را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی پهن کنید. دو عدد زرده تخم مرغ را داخل کاسهای بشکنید و با استفاده از قلمو آنها را روی خمیر بمالید. سپس روی خمیر کنجد و سیاه دانه بپاشید و آن را به مدت نیم ساعت داخل فری گرم شده قرار دهید. بعد از پختن نان، آن را به مدت ۵ دقیقه در حالت گریل فر قرار دهید تا روی آن نیز طلایی رنگ شود.
بیشتر بخوانید:
نان شکمپر؛ یک غذای سالم برای بچه ها
نکات کلیدی طرز تهیه نان فطیر
– میتوانید این نان را داخل تابه نیز درست کنید. آرد را در تابه تفت دهید و پس از آن که طلایی رنگ شد، ۱۰۰ گرم کره و ۱ قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید. هر چانه از خمیر را گود کنید و یک قاشق از این مواد را داخل آن قرار دهید و سر آن را ببندید. بعد از آن که روی سطح خمیر روغن مالیدید، تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و هر طرف نان را به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.
– برای طعم بهتر نان فطیر میتوانید داخل خمیر آن مقداری پودر هل و زنجبیل و کمی زردچوبه بریزید.
– برای ورز دادن خمیر دست خود را با کمی روغن چرب کنید.
– این نان طبع گرم دارد.
– میتوانید داخل نان فطیر را با مواد میانی مختلف پر کنید. گردو، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده و مقداری از آن را وسط خمیر نان فطیر که پهن کرده اید قرار دهید. لبههای خمیر را روی مخلوط بیاورید و مجددا پهن کنید.
– روی خمیر نان فطیر را حتما سوراخ کنید تا سطح نان هنگام پخت تکه تکه نشود.
– اندازهی چونهها به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کوچک یا بزرگ درست کنید.
منبع: ایران کوک