Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 16 فروردین 1404 - 18:05

5
اسفند
کودکان کار فضای مجازی؛ یک آسیب نوظهور

کودکان کار فضای مجازی؛ یک آسیب نوظهور

آسیب اجتماعی به دسته‌ای از نابسامانی‌ها و ناهنجاری‌های رفتاری افراد یک جامعه چه به صورت جمعی و یا فردی اطلاق می‌شود. این آسیب‌ها غالبا باعث رنجش روانی، جسمی و مادی اقشار خاص و آسیب‌پذیر می‌شود.

به قلم : اعظم حاجی یوسفی ؛ بنیانگذار خیریه کود‌کان نیکوکار موعود‌ ایرانیان

 

تحریریه زندگی آنلاین : آسیب‌های اجتماعی چیست؟

 آسیب اجتماعی به دسته‌ای از نابسامانی‌ها و ناهنجاری‌های رفتاری افراد یک جامعه چه به صورت جمعی و یا فردی اطلاق می‌شود. این آسیب‌ها غالبا باعث رنجش روانی، جسمی و مادی اقشار خاص و آسیب‌پذیر می‌شود.

 

مــهم‌تریــن آسیب‌های اجتماعی چیست؟

از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی می‌توان آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان، فضای مجازی، بزهکاری، اعتیاد، طلاق، بیکاری، خودکشی نوجوانان  ,... را نام برد.

یکی از آسیب‌های اجتماعی نوظهور کودکان کار فضای مجازی هستند. در گذشته نه چندان دور وقتی از کار کودک صحبت می‌شد کودکی را تصور می‌کردیم که بر خلاف میل باطنی خانواده به دلیل شرایط سخت اقتصادی مجبور به کار می‌شد تا درآمدی جهت امرار معاش خانواده داشته باشد، اما امروز متاسفانه شاهد هستیم والدین مرفه از کودکان خود در فضای مجازی استفاده ابزاری می‌کنند، در حالی که والدین آگاه نیستند که به طور مستقیم و غیر مستقیم به کودکان‌شان آسیب می‌رسانند.

بیشتربخوانید:

کودک بازی و تربیت اخلاقی

 

 

 

 

چند مورد از انواع آسیب‌ها در این کودکان

 انتشار تصاویر پی‌در‌پی کودکان ممکن است در دسترس افراد بیمار جنسی قرار بگیرد و کودک طعمه شود.

 ممکن است برای کودک این ذهنیت ایجاد شود که والد فقط او را در حال خنده، شیرین‌بازی و گفتن کلمات خاص دوست دارد و این تفکر ممکن است باعث شود کودک مدام نقش بازی کند.

  وقتی کودک پیگیر می‌شود که تصویرش چند لایک خورده ممکن است، به این موضوع اهمیت دهد که دیگران در موردش چه می‌گویند.

 ممکن است کودک تصور کند دیگران همیشه دوست دارند او را با لباس شیک و آراسته و زیبا ببینند. در نتیجه بیش از حد به ظاهرش توجه کرده و درگیر مسائل بعدی می‌شود.

 ممکن است کودک فکر کند دوست داشته شدن مشروط به تعریف دیگران است. در نتیجه تلاش خواهد کرد به هر نحوی حتی با انجام رفتارهای عجیب و غریب مورد تایید قرار بگیرد.

  این خطر نیز وجود دارد که کودک خود را برتر بداند و فکر کند که نباید با دیگران بازی کند و به عنوان فرد مشهور خود را محدود کرده و کودکی نکند.

از همه این‌ها گذشته حریم شخصی کودک نقص می‌شود، زیرا آنها در مورد مطالبی که والدین در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند، آگاهی ندارند و این امکان وجود دارد با بزرگ‌تر شدن کودک نسبت به عکس‌ها و فیلم‌هایی که از او منتشر شده حس بدی داشته باشد و یا حتی نسبت به محتوایی که والدین از آنها منتشر می‌کنند، احساس شرم و خجالت کند. از سویی ممکن است که کودکان احساس کنند مالکیتی بر بدن و ارزش‌های خود ندارند. کودکان درک درستی از اینگونه موضوعات ندارند تا بتوانند با والدین خود صحبت و یا مخالفت نمایند.

بیشتربخوانید:

10روش برای اینکه عزت نفس دختر نوجوان تان را بالا ببرید

 

 

 

از آنجا که شخصیت کودک قبل از سن بلوغ به طور کامل شکل نگرفته والدین حق ندارند بدون اجازه و درک کودک تصاویرش را عمومی کنند. این خطر وجود دارد که در بزرگسالی او، دیگران از این اطلاعات استفاده نموده و او را آزار دهند و یا عکس‌هایش را در جاهای دیگر نشر دهند. حتی اگر شما این اطلاعات را از شبکه اجتماعی‌تان حذف کنید، باز هم امکان دارد همچنان در سرورهای رسانه‌های اجتماعی باقی بماند. این خطر نیز وجود دارد که توسط بعضی از افراد این عکس‌ها دانلود و محتوای نامناسبی به آن اضافه و منتشر شود، حتی ارائه اطلاعات ناقص هم می‌تواند خطرآفرین باشد و امنیت کودک را به خطر بیندازد.

یکی دیگر از مشکلات این است که معمولا در فضای مجازی قضاوت کردن و نظر دادن بسیار اتفاق می‌افتد و گاهی در دورهمی‌های خانوادگی این نظرات دوره می‌گردد. این نظرات چه مثبت چه منفی می‌توانند تاثیر نامطلوبی روی کودک بگذارند. نظرات منفی باعث کم شدن اعتماد به نفس در کودکان می‌شوند و نظرات مثبت می‌توانند باعث خودپسندی آنها شوند. به هر حال هنگام منتشر کردن تصاویر کودک‌تان در فضای مجازی به این موضوع فکر کنید که ممکن است روزی فرزندتان از دبیرستان بیاید و از شما بپرسد به چه اجازه‌ای عکس کودکی من را برهنه و یا با این لباس منتشر کرده‌اید.

دیلی‌میل (Daily Mail) در سال ۲۰۱۶ گزارش داد دختری در اتریش از والدین خود به علت انتشار عکس‌هایش شکایت کرده، او درباره والدینش گفت هیچ حد و مرز و شرمی نداشته‌اند و برایشان مهم نبوده من در توالت نشستم یا برهنه روی تخت خود دراز کشیدم.

طبق پژوهشی که در دانشگاه میشیگان انجام شد، محققان بررسی کردند ۵۶ درصد والدین اطلاعات شرم‌آوری از کودکان خود منتشر می‌کنند و 51 درصد با انتشار اطلاعاتی اعلام می‌کنند فرزندشان در ساعت مشخصی کجا است.

اریک اشمیت مدیرعامل سابق گوگل پیش‌بینی کرده است که روزی فرا خواهد رسید که افراد دنبال تغییر نام خود هستند تا به این وسیله از شر اطلاعات شرم‌آوری که در کودکی و یا نوجوانی توسط خودشان یا دیگران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده خلاص شوند.

فرانسه در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار در دنیا انتشار عکس کودکان در فضای مجازی را وارد قوانین حفظ حریم خصوصی فرد کرد و جریمه‌ای سنگین برای این کار در نظر گرفت.

با توضیحات داده شده لطفا کودکان را وارد کار کودک در فضای مجازی نکنید. درآمد شما از این راه باعث متضرر شدن کودک‌تان خواهد شد.

بیشتربخوانید:

کودکان گوشی های هوشمند و دغدغه والدین

 

 

 

 

از صفحه دکتر بهزاد چاووشی

یادمه یه روز در کلینیک مشغول انجام یه کار اداری بودم که یه خانم سراسیمه اومد به سمتم بهم گفت من یه صفحه اینستاگرامی برای دخترم دارم که بیش ازK  1۰۰ فالوور داره. خسته شدم از بس تو دایرکت پیشنهاد رابطه جنسی با دخترم رو میدن. می‌گفت صبح‌ها اولین کارم و شب‌ها آخرین کارم مسدود کردن اکانت مردهایی هست که پیام‌های ناجور راجع به دخترم میدن.

به همین خاطر و به خاطر رشد روزافزون دختربچه‌های اینفلوئنسری که پیج‌هاشون توسط مادرانشون مدیریت میشه تصمیم گرفتم یک پیام واضح جهت مراقبت از فرزندشون اینجا تهیه کنم. مردهای پدوفیلیک (مردهایی با گرایش جنسی به کودکان)، از اینستاگرام به عنوان عصر طلایی برای استثمار جنسی کودکان یاد می‌کنند و مادرهایی که با نام دخترشون در اینستاگرام اکانت دارند، بهتره مطلع باشند که عموم دنبال‌کننده‌های این صفحات مردهایی هستند که فانتزی‌های جنسی پیرامون کودکان دارند. یه تحقیقی در مجله تایمز انجام شده که نشون میده ۷۵ درصد فالوورهای پیج‌های دختران خردسال مردها هستند و در بعضی از پیج‌ها این رقم به ۹۰ درصد هم می‌رسه. دقت کنید چی شد. حداقل ۷۵ درصد دنبال‌کننده‌های صفحاتی که عکس‌های دختران خردسال توش منتشر می‌شه، آقایون هستند. حالا دسترسی مردهای پدوفیلیک به عکس فرزند شما چه مخاطراتی داره؟

این افراد در بین خودشون گروه‌های اینترنتی دارند که عکس‌های کودکان را برای همدیگه در اون بارگذاری می‌کنند. عکس فرزند شما می‌تونه در این گروه‌ها با هدف تحریک جنسی دست به دست بچرخه.

در بعضی از مواقع شخص پدوفیلیک ممکنه تلاش کنه با بچه شما در دنیای واقعی تماس برقرار کنه و به هر شکلی که هست دیدار حضوری داشته باشه.

به هر حال اگر در دایرکت‌تون از دختر شما عکس‌های اضافه طلب می‌شه یا برای خرید لباس کهنه فرزندتون عده‌ای پیشنهاد مالی میدن یا اصرار دارند از نزدیک فرزند شما را ملاقات کنند بهتره بدونید که نیرو محرکه این درخواست‌ها در بسیاری از اوقات جنسی است. من بارها از مادرهای مختلف شنیدم که مردان مختلف در پاسخ به عکس این دختر بچه‌های کوچک عکس از اندام جنسی خودشون در دایرکت ارسال می‌کنند. پس لطفا حواستون باشه شما با مردهای پدوفیلیک احاطه شده‌اید، بنابراین احتیاط کنید و از ایجاد اکانت و بارگذاری عکس‌های دختران خردسال در اینستاگرام اجتناب نمایید یا در انتشار آنها بسیار مسئولانه برخورد کنید.

تعداد بازديد: 88 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
Mute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
 
Playback Rate
1
    Chapters
    • Chapters
    Subtitles
    • subtitles off
    Captions
    • captions off
    Mute
    Current Time 0:00
    /
    Duration Time 0:00
    Loaded: 0%
    Progress: 0%
    Stream TypeLIVE
    Remaining Time -0:00
     
    Playback Rate
    1
      Chapters
      • Chapters
      Subtitles
      • subtitles off
      Captions
      • captions off
      تصویر روز