در تحقیقی روی 400 کودک پیش دبستانی مشخص شد، فقط در مورد یک کودک به توصیههای پیشگیری از چاقی در مدرسه و در خانه اهمیت داده شده است.
دستورالعمل 5-2-1-0 توصیه میکند که کودکان در روز حداقل 5 وعده از میوهها و سبزیها مصرف کنند، روزانه کمتر از 2 ساعت جلوی صفحات نمایش دیجیتالی قرار بگیرند و حداقل یک ساعت در فعالیتهای فیزیکی شرکت کنند و هیچ نوع نوشیدنی شیرین شده با شکر مصرف نکنند.
محققان ابتدا این دستورالعمل را روی کودکان پیش دبستانی که در مراکز مراقبت از کودکان به طور تمام وقت نگهداشته میشدند، بررسی کردند.
در این بررسی رژیم غذایی و میزان فعالیتهای فیزیکی 398 کودک پیش دبستانی به صورت 24 ساعته بررسی شد.
این محققان اطلاعات مورد نیاز در مورد خوراکیهای مصرف شده، زمان قرار گرفتن در برابر صفحات نمایش دیجیتالی و شاخص توده بدنی کودکان را در مهدکودکها از مربیها و در خانهها از والدینشان دریافت کردند.
آنها با استفاده از ابزارهای الکترومکانیک به نام شتاب سنج به اندازهگیری فعالیت فیزیکی کودکان پرداختند.
نتایج حاصل از این بررسی روی کودکان پیش دبستانی نشان داد که از هر 4 کودک، شاخص توده بدنی 1 کودک، او را در طبقه کودکان دارای اضافه وزن قرار میدهد.
17 درصد از کودکان روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزی دریافت میکردند. نیمی از آنها نوشیدنی بدون شکر مصرف کرده بودند و 81 درصد از این کودکان در روز کمتر از دو ساعت جلوی صفحات نمایش دیجیتالی نشسته بودند و در نهایت در مورد فعالیتهای فیزیکی، کمتر از یک درصد از کودکان به این توصیه عمل کرده بودند.
بنابه گفته محققان،" کودکان پیش دبستانی که دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند، چهار برابر از دیگران در بزرگسالی نیز دارای اضافه وزن و چاقی خواهند بود.
پیشگیری از چاقی جلوی بسیاری از بیماریهای ناشی از چاقی مانند سندرم متابولیسمی، دیابت نوع2، فشار خون بالا و ناهنجاریهای قلبی-عروقی را میگیرد.