در بین زیر مجموعه های مختلف پلی فنول ها٬ آنتوسیانین ها یکی از مهمترین مکمل های غذایی موثر بر سلامت می باشند که متعلق به فلاونوییدها می باشند و به طور گسترده ای در رژیم غذایی استفاده می شوند. آنتوسیانین ها بیشتر در نواع توت فرنگی٬ انگور و کلم قرمز وجود دارند.
در میان ۶۰۰ گونه آنتوسیانین که از ۱۷ آنتوسلانیدین طبیعی استخراج شده اند۶ آنتوسیانیدین به طور معمول در میوه ها و سبزیجات یافت می شود. آنتوسیانین ها جذب کم و متابولیسم بالایی دارند و مصرف مداوم آنها اثرات بسیار مفیدی بر سلامت انسان دارند.میزان مصرف روزانه آن حدود ۳ تا ۲۱۵ میلیگرم می تواند متغیر باشد.
مزایای فراوان درمانی از جمله اثرات ضد ویروس٬ آنتی اکسیدان٬ ضد سرطان و ضد التهاب در رابطه با مصرف آنتوسیانین ها وجود دارد. اثرات ضد التهابی آنتوسیانین ها با سرکوب سایتوکاین های التهابی مختلف از جمله IL-۶٬ IL-۱۰٬ IL-۱٬ COX-۲٬ NF-KB و TNF-alpha انجام می شود.
به طور اختصاصی آنتوسیانین ها با سرکوب التهاب که نقش بسیار مهمی در بیماری های التهابی روده دارند می توانند اثرات بسیار مفیدی در این بیماری ها داشته باشند. حتی برخی عصاره های گیاهی غنی از آنتوسیانین ها مثل عصاره بلوبری می توانند اثرات پروبیوتیک از خود نیز نشان دهند و می توانند باعث تنظیم شدن باکتری های روده ای شوند.
بیشتربخوانید:
اگر لثه هایتان ورم می کند و التهاب دارد؛ این مطلب را بخوانید
چند روش خانگی برای درمان علائم سینه پهلو