Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 12:24

14
مهر
افزایش ریسک سرطان کبد با رژیم غذایی پر فیبر

افزایش ریسک سرطان کبد با رژیم غذایی پر فیبر

در مواردی به افراد پیشنهاد می شود برای کاهش ریسک ابتلا به سرطان کبد از مصرف فیبر تصویه شده تا حدودی پرهیز کنند

سرطان کبد می‌تواند کُشنده باشد، اما کارشناسان هنوز در حال کار برای درک بهترین روش غربالگری و پیشگیری از سرطان کبد هستند.


داده‌های مطالعه اخیر نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از فیبر فرآوری شده می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان کبد را در برخی افراد افزایش دهد.

محققان دریافتند خطر ابتلاء به سرطان کبد در میان موش‌هایی که دارای یک نقص مادرزادی خاص بودند، زمانی که رژیم غذایی غنی‌شده با فیبر قابل تخمیر مصرف می‌کردند، بسیار زیاد بود. خون این موش‌ها نیز دارای اسید صفراوی بالایی بود.

بر همین اساس، محققان پیشنهاد می‌کنند که غربالگری سطح اسید صفراوی ممکن است به پیش بینی خطر سرطان کبد کمک کند. افرادی که سطح اسید صفراوی بالاتری دارند ممکن است نیاز به رعایت احتیاط در مصرف میزان غذاهای فرآوری شده غنی شده با فیبر داشته باشند.

فیبر کربوهیدراتی است که فواید سلامت خاصی را برای بدن فراهم می‌کند اما کالری زیادی ندارد.

فیبر به طور طبیعی در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد.

 بیشتربخوانید:

پنج عاملی که خطر ابتلا به بیماری کبدی را افزایش می‌دهد

 



فیبر قابل تخمیر به انواع فیبری اطلاق می‌شود که باکتری‌های روده می‌توانند آنها را تخمیر کرده و تجزیه کنند. در برخی موارد، تولید کنندگان مواد غذایی فیبر قابل تخمیر را به غذاهای فرآوری شده اضافه می‌کنند.

بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان کبد سالانه عامل بیش از ۷۰۰ هزار مرگ در سراسر جهان است.

محققان موش‌هایی را بررسی کردند که نقص مادرزادی خاصی به نام شانت پورتوسیستمیک داشتند که بر جریان خون و تبادل بین کبد و بقیه بدن تأثیر می‌گذارد. خطر ابتلاء به سرطان کبد در این موش‌ها بیشتر بود.

هنگامی که موش‌های در معرض خطر از رژیم‌های غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر استفاده کردند، خطر ابتلاء به سرطان کبد در آنها افزایش یافت. محققان این نظریه را مطرح کردند که این شرایط می‌تواند به این دلیل باشد که رژیم غذایی فیبر قابل تخمیر به سرکوب سیستم ایمنی کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:

رژیم غذایی ناسالم از عوامل ابتلا به کبد چرب است

 



علاوه بر این، موش‌ها سطوح بالایی از اسیدهای صفراوی مربوط به شانت‌های پورتوسیستمیک داشتند. کبد اسیدهای صفراوی را از کلسترول می‌سازد. اسیدهای صفراوی به هضم و جذب چربی کمک می‌کنند.

در حالی که مطالعه کامل شانت های پورتوسیستمیک در انسان دشوار بود، محققان می‌توانند سطح اسید صفراوی را بررسی کنند. آنها سطح اسید صفراوی را در مردانی که به سرطان کبد مبتلا شده بودند بررسی کردند و این شرکت کنندگان را با افراد گروه کنترل که به سرطان کبد مبتلا نبودند، مقایسه کردند.

آنها دریافتند که سطح اسید صفراوی برای مردانی که در مراحل بعدی زندگی خود به سرطان کبد مبتلا شده اند، تقریباً دو برابر است. این نشان می‌دهد که غربالگری این امر می‌تواند در پیش بینی سرطان کبد مفید باشد.

 بیشتر بخوانید:

بهترین و بدترین غذا‌ها برای کبد

چند ماده غذایی برای پاکسازی کبد

 

 

 

برچسب ها: رژیم غذایی، کبد، تغذیه سالم، سرطان کبد، کلسترول، فیبر، کبدچرب تعداد بازديد: 143 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز