Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:50

30
اردیبهشت
پنج عاملی که خطر ابتلا به بیماری کبدی را افزایش می‌دهد

پنج عاملی که خطر ابتلا به بیماری کبدی را افزایش می‌دهد

کبد انسان یکی از اندام‌های شگفت‌انگیز بدن انسان است؛ این عضو هر روز صفرا تولید می‌کند، مواد مغذی را از رژیم غذایی شما دریافت و به یکدیگر تبدیل می‌کند، سموم را از خون شما پاک می‌کند، چربی‌ها، الکل و داروها را تجزیه می‌کند

کبد انسان یکی از اندام‌های شگفت‌انگیز بدن انسان است؛ این عضو هر روز صفرا تولید می‌کند، مواد مغذی را از رژیم غذایی شما دریافت و به یکدیگر تبدیل می‌کند، سموم را از خون شما پاک می‌کند، چربی‌ها، الکل و داروها را تجزیه می‌کند، سطح قند خون و هورمون‌ها را کنترل می‌کند، آهن را ذخیره می‌کند و خیلی موارد دیگر.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر صالح القهطانی، مدیر تحقیقات بالینی کبد در مرکز درمانی جان هاپکینز ، تأکید دارد که نباید منتظر بمانید تا علائم آسیب به کبد ظاهر شوند و سپس به دنبال درمان باشید، بهتر است پیش از بروز هر اتفاق یا بیماری، جلوی پیشرفت آن را بگیرید.

او اضافه می‌کند: شما باید پیش از اینکه به بیماری یرقان (زردی) مبتلا شوید یا در قسمت فوقانی شکم خود احساس درد کنید، به فکر کبد خود باشید؛ زیرا همین اتفاق ساده نیز از علائم آسیب شدید به کبد است. بهتر است قبل از جدی شدن آسیب کبدی، آن را کنترل و متوقف کنید.

بیشتر بخوانید:

بهترین و بدترین غذا‌ها برای کبد

چند ماده غذایی برای پاکسازی کبد

 

 

 

در این مطلب پنج مورد از خطراتی که سلامت کبد را تهدید می‌کنند، معرفی شده است:

 

قرار گرفتن در معرض سموم

در حالی که کبد مسئول پاکسازی سموم از خون است، قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم می‌تواند مضر باشد. برچسب‌های هشداردهنده موجود بر روی مواد شیمیایی که در خانه استفاده می‌کنید را بخوانید و میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف بشویید و مطمئن شوید که مواد آفت‌کش از سطح خوراکی‌ها زدوده شدند.

 

مصرف مکمل‌های مضر

وجود برچسب‌هایی تحت‌عنوان «طبیعی» بر روی مکمل‌ها به این معنی نیست که این مواد حتماً برای بدنتان مفید هستند. بسیاری از گیاهان و مکمل‌های گیاهی، می‌توانند به کبد آسیب برسانند. جالب است بدانید علت بیست درصد از آسیب‌های کبدی در ایالات متحده آمریکا گیاهان هستند؛ به عبارتی مصرف بیش از حد داروها یا گیاهان دارویی که تأثیر مستقیم بر روی کبد دارند، می‌تواند مشکلات جدی برای این اندام رقم بزند.

 بیشتر بخوانید:

تغذیه در سرطان

 

 

 

مصرف الکل

کبد چرب الکلی که باعث التهاب کبد (هپاتیت الکلی)، در نهایت زخم (سیروز) و حتی سرطان کبد می‌شود، فرآیندی است که با نوشیدن روزانه الکل آغاز می‌شود. خوشبختانه اغلب افرادی که در مرحله کبد چرب، مصرف مشروبات الکلی را متوقف می‌کنند، می‌توانند آسیب به کبد خود را درمان کرده و به حالت قبل بازگردانند.

 

پنج عاملی که خطر ابتلا به بیماری کبدی را افزایش می‌دهد

 

چاقی، دیابت یا کلسترول بالا

این شرایط می‌تواند باعث بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی شود که ممکن است به سیروز و سرطان کبد نیز منجر شود. طبق گفته کارشناسان، بیماری کبد چرب اصلی‌ترین دلیل برای نیاز به پیوند کبد در جهان است. همانند کبد چرب الکلی، می‌توان با قطع مصرف کربوهیدرات‌های ساده (مانند نان و شکر) و خوردن میوه، سبزیجات و پروتئین بیشتر، این روند را معکوس و بیماری را خنثی کرد.

 بیشتر بخوانید:

کبد چرب خود را با این عصاره‌ها درمان کنید

 

 

 

سابقه بیماری کبدی

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده بیماری کبدی را تجربه کرده باشید، ممکن است در برابر آسیب‌های کبدی مستعدتر باشید. به عنوان مثال، هپاتیت B یا C و هموکروماتوز از عوامل خطر سرطان کبد هستند. اگر یکی از بستگان نزدیک شما به بیماری ژنتیکی کبدی مانند هموکروماتوز، بیماری ویلسون یا کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین مبتلا شده باشد، باید مراقب علائم باشید. همچنین اگر شما یا یکی از اعضای نزدیک خانواده شما بیماری کبدی داشته‌اید، باید از مصرف الکل پرهیز کنید.

بیشتر بخوانید:

نسخه ای برای پیشگیری از چرب شدن کبد

متهم ردیف اول کبد چرب چیست؟

 

 

برچسب ها: رژیم غذایی، چاقی، کبد، سرطان کبد، کلسترول، کبدچرب، سیروز کبدی تعداد بازديد: 282 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز