Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 02:00

3
فروردین
گوجه‌سبز تحفه بهاری طبیعت

گوجه‌سبز تحفه بهاری طبیعت

گوجه‌سبز دارای خواص و فواید درمانی بی‌شماری است که برای سلامتی افراد مفید است. مصرف گوجه‌سبز سبب تنظیم اسید معده می‌شود و برای پیشگیری از بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان، اثرات پیشگیری کننده‌ای دارد

تحریریه زندگی آنلاین : گوجه‌سبز دارای خواص و فواید درمانی بی‌شماری است که برای سلامتی افراد مفید است. مصرف گوجه‌سبز سبب تنظیم اسید معده می‌شود و برای پیشگیری از بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان، اثرات پیشگیری کننده‌ای دارد و باعث کاهش و تنظیم چربی خون و مبارزه با انواع عفونت‌ها می‌شود. گوجه‌سبز با نمک، طعمی که در خاطر می‌ماند. فصل بهار گوجه‌سبز وارد بازار می‌شود، حال ببینیم با این همه طرفدار خواص گوجه‌سبز چیست و چه ویتامین‌هایی دارد؟ گوجه‌سبز با نمک، طعمی که در خاطر می‌ماند. فصل گوجه‌سبز فرا رسید، حال ببینیم با این همه طرفدار خواص گوجه‌سبز چیست و چه ویتامین‌هایی دارد؟ آیا تا به حال شده کسی از مضرات گوجه‌سبز برای شما بگوید. گوجه‌سبز یکی از نوبرانه های بهار است و خواص گوجه‌سبز این میوه سبزرنگ و خوشمزه بی‌شمار است. از جمله، تعادل سطح چربی خون، اسید معده، تنظیم دستگاه گوارش، دارای آنتی‌اکسیدان، اثر دهی بر کم‌خونی، بهبود بیماری روماتیسم، بهبود عملکرد کلیه، کاهش افسردگی، جلوگیری از چربی خون بالا و تنظیم گردش خون. خواص ضد میکروبی گوجه‌سبز بر ارزش‌های غذایی این میوه افزوده است.

 بیشتربخوانید:

ممنوعیت خوردن گوجه سبز برای 3 گروه

 

 

 

فواید گوجه‌سبز

طعم گوجه‌سبز ترش است و در مصرف آن باید کمی احتیاط کرد. این میوه، برای اولین بار در کشور فرانسه کاشت شد و ارزش غذایی بالایی برای مردم آن منطقه داشت، سپس به‌تدریج در سراسر جهان کشت شد.

گوجه‌سبز، یک‌گونه آلوی وحشی با میوه‌های سبز و بومی آسیای صغیر است. گوجه‌سبز حاوی مقدار زیادی پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدرات‌ها و نمک‌های معدنی، اسیدهای ارگانیک سبز شامل اسیدسیتریک، اسید مالیک، تانیک اسید، اسید بنزوئیک، اسید تارتاریک و غیره است و این مواد خواص گوجه‌سبز را برای رفع تشنگی، تحریک اشتها و از بین بردن خستگی دو چندان می‌کند. میزان مصرف گوجه‌سبز بستگی به شرایط سیستم گوارشی افراد دارد و در هر حال مصرف بالای آن می‌تواند سبب دل درد و یا نفخ شدید شود. به همین دلیل توصیه می‌شود گوجه‌سبز را همراه با آب مصرف کنید. گوجه‌سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته در خورش‌ها مصرف می‌شود. گوجه‌سبز غنی از ویتامین C، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد این میوه باعث نفخ معده می‌شود. برخی گیاه‌شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که به‌خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصربه‌فرد آن شامل کاهش فشارخون‌ و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای - روده‌ای است. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه‌سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.

مطالعات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در درمان تومورها مؤثر باشد، همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین C‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

 

ارزش غذایی گوجه‌سبز

به‌طورکلی ارزش غذایی سبب خواص گوجه‌سبز شده است و در 100 گرم از آن حدوداً چهل کیلو کالری انرژی موجود است و با مصرف هر 100 گرم گوجه‌سبز، حدوداً 5 درصد ویتامین A، 5 درصد کلسیم، 2.1 درصد ویتامین B، 5 درصد آهن، 1.9 درصد ویتامین B12 (ریبوفلاوین)، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین C، 2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم برای هر فرد تأمین می‌شود.

 

تفاوت گوجه‌سبز و آلوچه

اصطلاح گوجه‌سبز در میان افراد رایج شده و در حقیقت اسم صحیح آن آلو سبز است. گوجه‌سبز و آلو سبز از نظر ظاهری هم کاملاً با هم فرق می‌کنند. گوجه‌سبز، همان گوجه کال و نارس است که دارای دانه‌های ریز زیاداست و آلو سبز به صورت تک دانه و آلوی نارس و خام است.

 بیشتربخوانید:

آشنایی باخواص گوجه سبز، این خوشمزه پر‌طرفدار

 

 

 

فواید درمانی گوجه‌سبز

گوجه‌سبز دارای خواص و فواید درمانی بی‌شماری است که برای سلامتی افراد در هرگونه اختلال و بیماری مفید است. مصرف گوجه‌سبز سبب تنظیم اسید معده می‌شود و برای پیشگیری از بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان، اثرات پیشگیری کننده‌ای دارد و باعث کاهش و تنظیم چربی خون و مبارزه با انواع عفونت‌ها می‌شود.

همچنین یکی از خواص گوجه‌سبز بازسازی سلولی و تأخیر در روند پیری است. گوجه‌سبز حاوی فیبر مناسبی است که سبب تنظیم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حرکت روده می‌شود. ویتامین C موجود در گوجه‌سبز همان آنتی‌اکسیدان مؤثر در برابر بیماری‌ها است.

 

 

چه کسانی نباید گوجه‌سبز بخورند

یک مشاور تغذیه گفت: گوجه‌سبز طبع سردی دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ می‌شود. مریم عمادی مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی ضمن بیان اینکه گوجه‌سبز دارای ویتامین ث است، گفت: فصل این میوه کوتاه است و مصرف به اندازه آن مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: گوجه‌سبز باعث بهبود سیستم گوارش و تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود، البته این میوه طبع سردی دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ می‌شود، از این رو بهتر است این نوبرانه‌ی فصل بهار با نمک، نعناع و دلال (که مخلوطی از سبزی‌های محلی شمال کشور و دارای خواص بسیاری است)، استفاده شود.

عمادی ضمن تاکید به شستشوی دقیق این میوه بیان کرد: اگر این میوه خوب شسته نشود، موجب بروز مشکلات گوارشی می‌شود.

 

بیماران کلیوی گوجه‌سبز نخورند!

معصومه مرادی متخصص تغذیه درباره این موضوع که چه کسانی نباید گوجه‌سبز بخورند، گفت: به غیر از بیماران کلیوی سایر افراد در مصرف گوجه‌سبز محدودیت چندانی ندارند. این متخصص تغذیه در این خصوص ادامه داد: از آنجایی که گوجه‌سبز دارای اسید سیتریک و اسید مالیک است، کسانی که زخم معده دارند، بهتر است کمتر از این میوه استفاده است.

وی افزود: برخلاف تصور عموم که گوجه‌سبز را به دلیل ترش‌مزه بودنش سرشار از ویتامین C می‌دانند، باید گفت که اگرچه این میوه ویتامین C دارد، اما برخی از میوه‌ها و سبزیجات نظیر فلفل سبز منبع بیشتری از این ویتامین هستند.

این متخصص تغذیه ضمن بیان این موضوع که گوجه‌سبز میوه‌ای کم کالری نیست و کسانی که اضافه وزن دارند باید مراقب میزان مصرف خود باشند، ادامه داد: ۸ عدد گوجه‌سبز بزرگ یا ۱۲ عدد گوجه‌سبز متوسط یک واحد میوه محسوب می‌شود و ۶۰ کالری دارد.

 

برچسب ها: افسردگی، کلسترول، گوجه سبز، چربی خون، اسید معده، میوه، خواص گوجه سبز، روماتیسم، آلو تعداد بازديد: 172 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز