Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 21:02

13
بهمن
یک تخم مرغ چقدر پروتئین دارد؟

یک تخم مرغ چقدر پروتئین دارد؟

آیا می‌دانید یک عدد تخم مرغ چقدر پروتئین دارد؟ پخت و پز چه اثری بر روی میزان پروتئین تخم مرغ می‌گذارد و ... . در این مقاله مقدار پروتئین یک عدد تخم مرغ بررسی شده است.

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین

 

بیشتر مردم می دانند که پروتئین یک ماده خوراکی مفید، سالم و سرشار از پروتئین است.

همانطور که می دانید پروتئین برای ساخت استخوان ها، ماهیچه ها و سلامت کل بدن بسیار لازم و حیاتی است.

در این مقاله مقدار پروتئین موجود در یک تخم مرغ بررسی شده است.

ارتباط بین اندازه یک عدد تخم مرغ و پروتئین موجود در آن

به طور متوسط، یک تخم مرغ حاوی حدودا 6 تا 7 گرم پروتئین است.

اما، مقدار پروتئین یک تخم مرغ به اندازه آن نیز بستگی دارد.

بنابراین، طبق اندازه تخم مرغ می توان به صورت زیر مقدار پروتئین یک تخم مرغ را تعیین کرد:

* یک تخم مرغ کوچک یعنی 38 گرمی، حاوی 4.9 گرم پروتئین است.

* یک تخم مرغ متوسط یعنی 44 گرمی، حاوی 5.7 گرم پروتئین می باشد.

* یک تخم مرغ بزرگ یعنی 50 گرمی، شامل 6.5 گرم پروتئین است.

* یک تخم مرغ خیلی بزرگ یعنی 56 گرمی 7.3 گرم پروتئین دارد.

*یک تخم مرغ بسیار بسیار بزرگ یعنی 63 گرمی، شامل 8.2 گرم پروتئین می باشد.

برای اینکه درک خوبی از این مقدار پروتئین موجود در یک عدد تخم مرغ داشته باشید، باید گفت که مردها روزانه به 56 و زن ها تقریبا به 46 گرم پروتئین نیاز دارند.   

پروتئین موجود در سفیده و زرده تخم مرغ

اکثرا فکر می کنند که پروتئین فقط در بخش سفیده تخم مرغ یافت می شود؛ در حالی که، سفیده کمترین میزان پروتئین را دارا است.

در واقع، بیشترین مواد مغذی و چربی یک تخم مرغ در زرده آن می باشد.

در ضمن، زرده یک تخم مرغ بیش از نیمی از پروتئین یک تخم مرغ را شامل می شود.

مثلا در یک تخم مرغ 7 گرمی، 3 گرم از زرده و 4 گرم از سفیده آن بدست می آید.

بنابراین، اگر می خواهید پروتئین بیشتری دریافت کنید، به جای فقط سفیده، کل آن را مصرف کنید.

تاثیر نوع پخت روی پروتئین تخم مرغ

پروتئین موجود در یک تخم مرغ تمام 9 اسید آمینه لازم را داراست. اما اینکه چطور این پروتئین به بدن برسد، به نحوه آماده کردن تخم مرغ بستگی دارد.

مصرف تخم مرغی که پخته نشده کمترین میزان پروتئین را به بدن می رساند.

طبق یک مطالعه انجام شده، 90 درصد پروتئین یک تخم مرغ پخته شده توسط بدن جذب می شود؛ در حالی که، این مقدار در یک تخم مرغ خام به 50 درصد کاهش می یابد.

علاوه بر این، مصرف تخم مرغ پخته نشده خطر انتقال باکتری و آلودگی های غذایی به بدن را به همراه خواهد داشت.

فواید دیگر تخم مرغ برای سلامتی بدن

تخم مرغ جزء سالم ترین و مغذی ترین غذاهایی است که ما می توانیم مصرف کنیم. کالری تخم مرغ کم می باشد.

مثلا، یک تخم مرغ پخته نسبتا 77 کالری دارد. با اینکه تخم مرغ کم کالری است، اما از لحاظ مواد مغذی کاملا متعادل می باشد.

به عنوان مثال، یکی از مواد مغذی کولین می باشد که اکثر افراد با کمبود آن در رژیم غذایی خود مواجه هستند.

کمبود کولین در بدن منجر به بروز مشکلات مغزی و قلبی می شود و همچنین باعث بالا رفتن خطر ابتلا به مشکلات عصبی در دوران بارداری می شود.

مصرف تخم مرغ بخشی از ماده مغذی کولین بدن را تامین می کند.

تخم مرغ همچنین برای کاهش و حفظ مناسب وزن بسیار مفید است. در واقع، تخم مرغ احساس سیری در افراد ایجاد کرده و از پرخوری جلوگیری می کند. به ویژه اگر به عنوان وعده صبحانه مصرف شود.

مطالعات نشان می دهد افرادی که صبحانه تخم مرغ مصرف می کنند، معمولا نسبت به اشخاص دیگر، در طی 24 ساعت روز کمتر غذا می خورند و این موضوع روی میزان کالری مورد نیاز روزانه آنها تاثیر منفی نمی گذارد.

بنابر این تحقیقات این افراد در مجموع حدود 470 کالری در روز کمتر مصرف می کنند. علاوه بر تمام موارد فوق، تخم مرغ غذایی ارزان بوده و به راحتی آماده می شود.    

 

برچسب ها: خواص تخم مرغ، پروتئین تخم مرغ، پخت تخم مرغ، فواید تخم مرغ، میزان پروتئین مورد نیاز، پروتئین سفیده تخم مرغ، پروتئین زرده تخم مرغ تعداد بازديد: 2683 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز