Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 01:36

8
اسفند
خطر کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به صرع

خطر کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به صرع

صرع اختلال عصبي عضلاني است كه در آن تحریکات الكتريكي غيرطبيعي در مغز باعث بروز حملات ناگهاني و عود كننده مي‌شوند.

دکتر لادن گیاهی-متخصص تغذیه

حملات معمولاً خودبخودي و ناگهانی اتفاق مي‌افتند؛ البته عوامل خارجي هم نظير نور شدید مي‌توانند در  بروز آن موثر باشند. صرع مي‌تواند با آسيب‌هاي هنگام تولد، عفونت مغزي، ضربه به سر، سكته، تومور مغزي، ‌ترك الکل يا دارو مرتبط باشد.

علائم صرع

حملات صرع كوچك خفيف هستند. اين نوع حمله‌ها با زل زدن فرد به يك نقطه همراه است. در حاليكه صرع بزرگ شديدتر است و با از دست رفتن ناگهاني هوشیاري، افتادن بر زمين و تشنج همراه است.

درمانهاي رايج صرع

حملات صرع را مي‌توان با استفاده از نوعي از داروي ضد صرع مهار نمود. نوع داروي تجويزي متناسب با نوع صرع تجویز می‌شود.

براي كودكان مبتلا به صرع كه به دارو درماني جواب نمي‌دهند از رژيم كتوژنيك استفاده مي‌شود. براي شروع اين رژيم كودك بايد در بيمارستان بستري شود، تنظيم اين رژيم حتما باید توسط متخصص تغذيه انجام  شود.

 مواد غذایي مفيد برای صرع

برخي غذاها به كاهش اثرات جانبي داروهاي ضد صرع كمك مي‌كنند.

فیبر و صرع

نان‌هاي سبوسدار، غلات صبحانه و برنج قهوه‌اي حاوي فيبر نامحلول هستند. فيبر محلول به بهبودی يبوست كه از عوارض فني توئين است كمك مي‌كند. فنی توئین یکی از داروهایی است که برای درمان صرع از آن استفاده مي‌شود.

غذاهای خشک و صرع

بيسكويت خشك، ‌كيك برنج و نان تست خشك به بهبود حالت تهوع ناشي از مصرف فني توئين، فنو باربيتون، ‌كاربامازپین، ‌اتوزوكسي مايد و والپروئيك اسيد، كمك مي‌كند.

ویتامین D و صرع

شاه ماهی، كپور، ساردين، كيلكا، توفو و تخم ماكيان حاوي ويتامين D هستند. این ویتامین به هنگام مصرف فني توئين و فنوباربيتون سريع‌تر از حد طبيعي متابوليزه مي‌شود، بنابراین نیاز آن افزایش می‌یابد.

اسید فولیک و صرع

كلم بروكسل، كلم بروكلي،‌ کلم قمري، شلغم، لوبيا چشم بلبلي، ‌غذاهاي غني شده با اسيد فوليك و عصاره مخمر به افزايش سطح اسيد فوليك كمك مي‌كنند. سطح اسیدفولیک به دنبال مصرف فني توئين به شدت کاهش مي‌یابد. شير، ماست، پنير، توفو، سبزي‌های برگي سبز، ساردين و كيلكای با استخوان از منابع خوب كلسيم هستند. سطح کلسیم به دنبال مصرف فني توئين كاهش مي‌يابد.

مواد غذایی كه بايد در صرع پرهيز شوند

غذاهاي بودار مثل كلم پخته، قهوه، ‌غذاهاي سرخ شده و پرچرب، باعث تشديد حالت تهوع در افرادي كه داروي ضد صرع مصرف مي‌كنند، مي‌شود.

ساير اقدامات در صرع

  • دريافت مكمل غذايي ضروري در صورت مشاهده كمبود مواد مغذی خاص در رژیم غذایی؛ نظير مكمل اسيد فوليك، ويتامين D و‌ كلسيم.
  • پرهيز از قرار گيري در شرايط و موقعيت‌هاي استرس‌زا.
برچسب ها: صرع، درمان صرع، حملات صرع، علائم صرع، مواد غذایي صرع، فیبر و صرع، غذاهای خشک و صرع، ویتامین D و صرع، اسید فولیک و صرع تعداد بازديد: 1443 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز