Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 9 فروردین 1403 - 12:37

6
مرداد
آلرژی های غذایی در سالمندان

آلرژی های غذایی در سالمندان

یکی از راه‌هایی که وجود دارد تا معلوم شود شخص به چه ماده غذایی آلرژی دارد، این است که ماده غذایی مشکوک به آلرژی را دو هفته مصرف نکند تا اثر آن را ببیند.

نسرین عاقلی؛ متخصص تغذیه

 

نشان دادن عکس‌العمل به یک ماده غذایی، پس از مصرف آن آلرژی نامیده می‌شود.

عمل سیستم ایمنی پاک کردن بدن از مواد خارجی مثل ویروس‌ها، باکتری‌ها، سلول‌های خونی و سلول‌های بافت‌ها می‌باشد که این مواد خارجی آنتی‌ژن نامیده می‌شوند.

وقتی این مواد در بدن با سیستم ایمنی برخورد کنند، به طور طبیعی پاکسازی می‌شوند.

این پاکسازی توسط ماکروفاژها، لنفوسیت‌های B و لنفوسیت‌های T انجام می‌گیرد.

آنتی ژن‌هایی که ایجاد آلرژی می‌کنند آلرژن نامیده می‌شوند.

موادی که از بدن برای مقابله با میکرب‌ها و ویروس‌ها ترشح می‌شوند آنتی‌بادی یا آنتی‌کور نامیده می‌شوند.

آنتی‌بادی‌ها در شیر، بزاق و روده وجود دارند و از جذب مواد خارجی جلوگیری می‌کنند.

راه اصلی ورود مواد آلرژی زا از طریق دهان است. راه‌های دیگر از طریق پوست و مجرای تنفسی می‌باشد.

آلرژن‌ها در 70 درصد موارد مشکلات گوارشی مانند دل درد، نفخ، تهوع، استفراغ، اسهال و حتی خونریزی دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند.

در 24 درصد موارد، مشکلات به صورت تظاهرات پوستی و در 4 درصد به صورت تظاهرات تنفسی مشاهده می‌شود.

موادی که آلرژی ایجاد می‌کنند، بیشتر موادی هستند که دارای پروتئین زیاد می‌باشند.

مواد غذایی که در اثر خوردن آنها آلرژی ایجاد می‌شود عبارت از گندم، سویا، بادام‌زمینی، ماهی، ذرت، برنج، آجیل، میگو، مرغ، بوقلمون، گوشت گاو، تخم‌مرغ، موز، کدو، بادمجان، مغزهای روغنی و سیب‌زمینی می‌باشند.

در مورد شکلات و توت فرنگی نیز آلرژی گزارش شده است.

رنگ‌های غذایی مصنوعی و افزودنی‌هایی که به مواد غذایی اضافه می‌شوند و نوشابه‌ها نیز می‌توانند آلرژی ایجاد کنند.

با بالا رفتن سن آلرژی به مواد غذایی به تدریج کاهش می‌یابد.

مواد آلرژی‌زا اگر به مقدار کم مصرف شوند ممکن است تأثیر زیادی در ایجاد آلرژی نداشته باشند.

یکی از راه‌هایی که وجود دارد تا معلوم شود شخص به چه ماده غذایی آلرژی دارد، این است که ماده غذایی مشکوک به آلرژی را دو هفته مصرف نکند تا اثر آن را ببیند.

اگر یک ماده غذایی به علت آلرژی حذف شود، شخص باید ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آنها را از طریق سایر غذاها دریافت کند.

چنانچه غذای آلرژی زا مدتی مصرف نشود، احتمال این هست که اگر دوباره مصرف شود، ایجاد مشکل نکند.

 

برچسب ها: آلرژی، آلرژی غذایی، مشکلات سالمندان، علائم آلرژی غذایی، آنتی ژن، آلرژی غذایی سالمندان، حساسیت غذایی سالمندان، غذای آلرژی زا تعداد بازديد: 1616 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز