Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 01:51

5
بهمن
تغذیه زنان سالمند (1)

تغذیه زنان سالمند (1)

یكی از مواد غذایی بسیار ضروری برای زنان مسن و سالمند فیبر است؛ زیرا به داشتن روده سالم و همچنین برخورداری از حركات روه‌ای مرتب و منظم كمك كرده و پولیپ‌های روده‌ای و ابتلا به سرطان روده و كولون را نیز كاهش می‌دهد.

منيره نوری فرد

 

 

پیری یك انتخاب نیست، بلكه دستور و فرمانی است كه ناچارا و بدون استثنا همه باید آن را بپذیرند! شما در حالی كه زندگی می‌كنید، در واقع هر روز به سن پیری نزدیك‌تر و پیرتر می‌شوید. البته با پیشرفت‌هایی كه در زمینه سلامت و بهداشت عمومی و درمان‌های پزشكی صورت گرفته، طول عمر افراد بسیار بیشتر از قرون گذشته شده است.  

گذشت زمان، خواه ناخواه از نظر بیولوژیكی بر روی بدن، از جمله قلب، ریه، گوش، چشم و مغز تاثیر می‌گذارد و هر چه پیرتر می‌شویم، هر یك از اعضای بدن به طور بالقوه از نظر عملكرد و كارایی ضعیف‌تر می‌شوند.  

از طرفی، هر فرد مسنی می‌تواند با داشتن یك تغذیه مناسب و سالم، نشانه‌های پیری را چه از نظر ظاهری و چه از نظر اندام‌های بدن كاهش داده و طوری برنامه‌ریزی كند كه آنها در دوران پیری بهتر كار كنند. 

تقریبا تمام تغییراتی كه در طول دوران سالمندی در بدن ایجاد می‌شود، تدریجی است؛ بنابراین تغییر رژیم غذایی و تبدیل آن به یك رژیم صحیح و مناسب نیز به تدریج صورت خواهد گرفت. استفاده از یك رژیم غذایی سالم و داشتن عادات غذایی صحیح، به همان اندازه كه برای كودكان و نوجوانان مهم است، برای افراد مسن و سالمند نیز اهمیت بسیاری دارد. 

براساس مطالعاتی كه اخیرا بر روی هرم غذایی افراد بالای پنجاه سال صورت گرفته، مصرف میوه‌ها و سبزیجات در افراد مسن باید بیشتر از مصرف نان و برنج باشد و مصرف روزانه 1 واحد پروتئین (گوشت، مرغ، ماهی و یا تخم‌مرغ) كافی است؛ زیرا فعالیت‌های فیزیكی هم در جوانان و هم در افراد مسن، به ویژه در زنان مسن، نسبت به گذشته بسیار كمتر شده است و در نتیجه، آنها نیاز به كالری كمتری دارند. 

زندگی در جوامعی كه Fast Foodها و غذاهای آماده (كه ارزش غذایی بسیار كمی دارند) در آنها رو به گسترش است، سبب شده افراد مسن نیز بدن خود را از مواد مغذی و مواد غذایی سالم و مفید كه برای داشتن یك بافت سلولی سالم ضروری می‌باشد، محروم كنند. میزان ویتامین و مواد معدنی در غذاهای آماده و فرآوری شده بسیار اندك است و آنها ارزش غذایی پایینی دارند. 

یكی از مواد غذایی بسیار ضروری برای زنان مسن و سالمند فیبر است؛ زیرا به داشتن روده سالم و همچنین برخورداری از حركات روه‌ای مرتب و منظم كمك كرده و پولیپ‌های روده‌ای و ابتلا به سرطان روده و كولون را نیز كاهش می‌دهد.

دریافت روزانه كلسیم در زنان مسن بالای 50 سال باید افزایش یابد؛ زیرا در این سن و با ورود به دوران یائسگی حجم توده استخوانی كاهش یافته و خطر ابتلا به استئوپروز (osteoporosis) بیشتر می‌شود. یكی از باورهای غلط در میان مردم این است كه فكر می‌كنند فقط محصولات لبنی حاوی كلسیم هستند؛ در حالی كه سبزیجات پهن برگ و تیره، مانند اسفناج، منابع خوبی برای تامین كلسیم بدن می‌باشند.

نحوه مصرف میوه و سبزیجات نیز در چگونگی تامین ویتامین‌های بدن بسیار مهم است؛ به طور مثال خوردن آنها به صورت خام، مفیدتر می‌باشد؛ زیرا پختن و حرارت دیدن این مواد غذایی موجب از بین رفتن ویتامین‌ها و آنزیم‌های طبیعی مفید برای بدن می‌شود و فقدان این آنزیم‌ها و ویتامین‌ها در طولانی مدت منجر به ضعیف شدن بدن و در نتیجه افزایش انواع بیماری‌ها از قبیل سرطان، و یا بیماری‌هایی كه در اثر ضعف سیستم ایمنی بدن بروز می‌كنند، مانند لوپوس، آرتروز (ورم مفاصل) و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی می‌گردد...

 

 

برای خواندن بخش دوم - تغذیه زنان سالمند - اینجا کلیک کنید.

برچسب ها: سالمندان، تغذیه سالمندان، دوران پیری، درمان‌های پزشكی دوران پیری، غذا برای سالمندان تعداد بازديد: 1013 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز