Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 10:47

20
تیر
بازسازی استخوان فک برای درمان ایمپلنت

بازسازی استخوان فک برای درمان ایمپلنت

بازسازی استخوان (Bone augmentation) اصطلاحی است که به انواع عمل‌هایی اشاره دارد که برای ساخت و تقویت استخوان استفاده می‌شوند تا ایمپلنت دندانی را بتوان جایگذاری کرد.

دکتر بیژن موحدیان؛ متخصص جراحی فک، صورت و زیبائی

 

بازسازی استخوان (Bone augmentation) اصطلاحی است که به انواع عمل‌هایی اشاره دارد که برای ساخت و تقویت استخوان استفاده می‌شوند تا ایمپلنت دندانی را بتوان جایگذاری کرد.

در صورتی که استخوان فک بیمار به اندازه کافی ضخامت نداشته باشد یا بیش از حد نرم باشد، ممکن است پیش از جراحی جایگذاری ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان وجود داشته باشد.

علت این است که عملکرد قدرتمند جویدن در دهان، نیروی زیادی بر استخوانها وارد می‌کند. و در صورتی که استخوان فک به اندازه کافی از ایمپلنت پشتیبانی نکند، درمان ایمپلنت به شکست می‌انجامد.

مراحل پیوند استخوان

پیوند استخوان قاعده محکم‌تر و بیشتری برای ایمپلنت ایجاد می‌کند. این عمل‌ها معمولاً شامل پیوند استخوان یا مواد شبه استخوان به فک می‌باشد.

پیوند می‌تواند از استخوان خود شما باشد و یا استخوان فراوری شده و آماده یا به دست آمده از شخص دیگر (بانک استخوان). مواد پیوندی آماده یا باعث می‌شوند استخوان پیرامون به سمت بخش پیوندی رشد کند یا باعث می‌شوند سلول‌های اطراف پیوند به استخوان تغییر یابند.

بخش زرد پر رنگ در بخش ریشه (زیر سینوس)، بخش پیوندی و جدید استخوان و بخش زرد کمرنگ بخش قدیمی استخوان است. ایمپلنت به داخل استخوان جدید دریل شده است.

بهترین گزینه برای پیوند استخوان، استفاده از استخوان خود بیمار است.

در پیوند استخوان از خود بیمار، احتمالاً یک قطعه استخوان از بخش دیگری از فک (چانه یا بخش عقب فک پایین (ramus) استفاده می‌شود.

در صورتی که جراح نتواند استخوان کافی از این نواحی بردارد، ممکن است لازم باشد از نواحی دیگر بدن مثل لگن یا ساق (تیبیا) به جای آن استفاده کند و به استخوان فک پیوند دهد.

مغز استخوان لگن یا تیبیا حاوی سلول‌های استخوان‌ساز می‌باشد.

استفاده از استخوان لگن نیاز به بستری شدن و بیهوشی عمومی دارد.

ممکن است 6 ماه طول بکشد تا پیوند استخوان به اندازه کافی رشد کند که بتواند ایمپلنت را به خوبی پشتیبانی نماید.

چندین عمل برای بازسازی استخوان وجود دارد که جراح بسته به نوع، موقعیت و تعداد ایمپلنت‌هایی که قرار است استفاده شوند، یکی را انتخاب می‌کند.

در برخی موارد ممکن است تنها نیاز به پیوند جزئی استخوان وجود داشته باشد که این کار را می‌توان همزمان با جراحی ایمپلنت، انجام داد. وضعیت استخوان فک بیمار تعیین کننده فرایند درمانی است.

مواد سنتزی بازسازی استخوان

اگر دوست ندارید از استخوان بدنتان به استخوان فک پیوند شود، گزینه‌های خوب دیگری نیز در دسترس هستند.

جراح می‌تواند از مواد به دست آمده از استخوان انسان یا گاو استفاده کند. از مواد سنتزی نیز می‌توان برای پیوند استخوان استفاده کرد.

محصولات جدیدی مانند پروتئین 2 مورفوژنتیک استخوان نیز قابل استفاده هستند.

این مواد برخی سلول‌های بدن را به تبدیل شدن به استخوان ترغیب می‌کنند در نتیجه دیگر نیازی به پیوند استخوان وجود ندارد.

این پروتئین به صورت طبیعی در بدن وجود دارد. این مواد دندانی با استفاده از فناوری DNA ساخته می‌شوند.

باید در مورد گزینه‌های موجود و خطرات و فواید آنها با پزشک مشورت کنید و بعد درباره آن تصمیم بگیرید.

بیشتر بخوانید:

بررسی محل قرارگیری ایمپلنت

بازسازی استخوان فک برای درمان ایمپلنت

ایمپلنت دندان و مزیت‌‌های کاشت آن

 

برچسب ها: دهان و دندان، دندانپزشکی، ایمپلنت، استخوان فک، بازسازی استخوان، درمان ایمپلنت، بازسازی استخوان فک، مراقبت دندانی، مواد سنتزی بازسازی استخوان، مراحل پیوند استخوان تعداد بازديد: 569 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز