Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 22:49

13
دی
برای داشتن کبد سالم باید چه کنیم؟

برای داشتن کبد سالم باید چه کنیم؟

تحقیقی جدید نشان می‌دهد نیترات معدنی، ترکیبی که به طور طبیعی در سبزیجات سبز برگ‌دار وجود دارد می‌تواند از تجمع چربی در کبد بکاهد.

بیماری کبد چرب غیرالکلی بیماری است که در آن چربی در کبد تجمع می‌کند. تقریباً ۳۰ تا ۴۰ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده آمریکا با این بیماری زندگی می‌کنند. بیماری کبد چرب، شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبد در کشور‌های غربی است و کارشناسان آن را با چاقی، داشتن اضافه‌وزن و ریسک فاکتور‌های متابولیکی مرتبط می‌دانند.

 تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری ارائه نشده است، بنابراین ممکن است به بیماری‌های جدی‌تری مانند استئتاتوز کبدی، فیبروز و سیروز کبدی منجر شود. پزشکان توصیه می‌کنند برای کاهش چربی کبد، وزن کم کنید، تغذیه سالم داشته باشید، بیشتر فعالیت بدنی انجام دهید و به طور کل سبک زندگی سالم‌تری در پیش بگیرید.

 برای داشتن کبد سالم باید چه کنیم؟

 تحقیقی جدید نشان می‌دهد نیترات معدنی، ترکیبی که به طور طبیعی در سبزیجات سبز برگ‌دار وجود دارد می‌تواند از تجمع چربی در کبد بکاهد.

نیترات معدنی، رمز سلامت کبد

 پژوهشگران به مطالعه‌ی تأثیرات مصرف مکمل نیترات خوراکی در رژیم غذایی پرچرب و پرقند پرداختند. آن‌ها موش‌هایی را به سه گروه تقسیم کردند و هر کدام را تحت رژیم غذایی متفاوتی قرار دادند.

 گروه کنترل، تغذیه‌ی معمولی داشت. گروه پرچرب رژیمی تقریباً مشابه رژیم‌های غذایی اروپایی داشت و گروه سوم نیز تحت رژیم غذایی پر از چربی همراه با مصرف مکمل نیترات قرار گرفت.

 پزشکان توصیه می‌کنند برای کاهش چربی کبد، وزن کم کنید، تغذیه سالم داشته باشید، بیشتر فعالیت بدنی انجام دهید و به طور کل سبک زندگی سالم‌تری در پیش بگیرید.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، موش‌هایی که تحت رژیم غذایی پرچرب بودند، چری انباشته کردند و قند خونشان نیز بالا رفت. اما تمام این شاخص‌ها در گروهی که رژیم پرچرب، اما همراه با مکمل نیترات داشتند، به میزان قابل توجهی پایین‌تر بود.

 همچنین محققان دریافتند موش‌هایی که نیترات مصرف کردند، فشار خونشان پایین‌تر بود و حساسیت‌شان به انسولین بهتر از موش‌هایی بود که رژیم پرچرب، اما بدون مکمل نیترات داشتند.

 در تحقیقات پیشین، پژوهشگران به این نتیجه رسیده بودند که نیترات غذایی، متابولیسم سلول‌ها را افزایش می‌دهد. ضمناً معلوم شده بود که سبزیجات سبز برگ‌دار می‌توانند از بیماری‌های متابولیکی مانند دیابت نوع دوم پیشگیری کنند. دانشمندان این را هم می‌دانند که مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها، اثر محافظت‌کنندگی بر عملکرد قلب و عروق دارد. به عقیده‌ی آن‌ها، این بیماری‌ها با مکانیسم مشابهی به هم مرتبط‌اند. تئوری ارائه شده این است که، استرس اکسیداتیو موجب ضعف سیگنال دهی نیتریک اکسید می‌شود که تأثیر بزرگی بر عملکرد قلب و عروق دارد.

به گفته‌ی محققان هنوز دقیقاً مشخص نیست کدام ترکیب در سبزیجات برگ‌دار و سبز آن‌ها را تا این حد مفید می‌کند. تاکنون هیچ مطالعه‌ای روی نیترات این سبزیجات متمرکز نشده بود و برای همین تصور می‌شود ترکیب خاص این سبزیجات نیترات باشد.

برای تعیین دقیق اینکه کدام ترکیب مسئول خواص شگفت انگیز سبزیجات برگ‌دار و سبز است باید مطالعات بیشتری انجام شود تا نیترات را به عنوان عامل اصلی مفید برای سلامت متابولیک معرفی کند. به هر حال دانشمندان توصیه می‌کنند بهتر است از این سبزیجات بیشتر در رژیم غذایی استفاده شود. سبزیجاتی که بیشترین میزان نیترات معدنی (غیرآلی) را دارند شامل کرفس، اسفناج، کاهو و شابانک (منداب) می‌شوند. نیازی نیست مقدار زیادی از این سبزیجات مصرف کنید. به گفته‌ی محققان، تنها ۲۰۰ گرم در روز کافی است.

 

منبع: تبیان

بیشتر بخوانید:

بیماران مبتلا به کبد چرب بخوانند

چه زمانی کبد چرب می‌شود؟

برچسب ها: کبد، کبد چرب، بیماری های کبدی، درمان کبد چرب، زندگی آنلاین، کبد چرب گرید2، کبد چرب گرید3، غذاهای مضر برای کبد چرب، دلیل چرب شدن کبد تعداد بازديد: 691 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز