محیا ربیعی
مواد لازم برای 30 عدد
آرد ٢٠٠ گرم
نمك یکدوم قاشق چایخوری
شكر یکدوم قاشق چایخوری
كره (خرد کرده) 115 گرم
دانه پاپی سید یا خشخاش 1 قاشق سوپخوری
آب یخ حدود 2 قاشق سوپخوری
مواد لازم میانی
زرده تخم مرغ ٣ عدد
آبلیموی تازه 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
پوست لیمو (رنده کرده) یکدوم قاشق سوپخوری
شكر ٥٠ گرم
نمك ١پینچ
كره ( خرد کرده) ٥٠ گرم
خامه فرم گرفته به میزان لازم
پاپی سید به میزان لازم
اسلایس لیمو برای تزیین به میزان لازم
روش تهیه تارتلت ليمو و کنجد سیاه
آرد، نمک و شکر را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
آنگاه کره را بیفزائید و دوباره دستگاه را روشن کنید تا مواد به شکل خرده نان درآید. سپس پاپی سید و نیمی از آب یخ را اضافه کنید تا خمیر نرم و یکنواختی حاصل شود.
چنانچه خمیر خشک بود، آب بیشتری به آن بیفزائید حالا خمیر فراهم کرده را در کیسه نایلونی بگذارید و در حدود دو ساعت در یخچال نگه دارید.
اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده باز کنید و با برشگر به قطر 5 سانتیمتر قالب بزنید.
خمیرهای قالب زده را در قالبهای مینی مافین قرار دهید و کف آن را چنگال بزنید تا خمیر هنگام پختن پف نکند!
اینک قالب را نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر خنک شود.
آنگاه روی خمیرها را با کاغذ روغنی و قدری حبوبات بپوشانید و 10 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید.
سپس کاغذ و حبوبات را بردارید و 10 دقیقه دیگر، تارتلتها را بپزید.
همینکه تارتلتها خنک شدند، داخلشان را با کرم لیمو پر کنید و روی آنها را با خامه فرم گرفته، پاپی سید و برشهای لیمو بیارائید.
روش تهیه كرم لیمو
زرده تخممرغها، آب لیمو، پوست لیمو، شكر و نمك را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن دستی مخلوط كنید.
آنگاه ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را پیوسته هم بزنید تا كرم بپزد و غلیظ شود.
سپس كرم را صاف کنید و بعد کره را به آن بیفزائید.
حالا روی كرم را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک و سرد شود.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
تارتلت سیب و مارمالاد
تارتلت کاسترد و شکلات
تارتلت گردو و سیب
تارتلت برولی
تارتلت نارگیلی
تارتلت لیمو و بلوبری
كیك تارتلت بادامی
تارتلت موهیتو