مریم امیری
مواد لازم برای 8 نفر
آرد برنج 45 گرم
آرد سفید 60 گرم
كره سرد 100 گرم
پودر بادام 45 گرم
پودر شكر 30 گرم
آب سرد 2 قاشق سوپخوری
مربای بلوبری یك دوم پیمانه
مواد لازم میانی
پودر كاسترد 1 قاشق سوپخوری
شكر 1 قاشق سوپخوری
آب لیموی تازه 60 میلیلیتر (یك چهارم پیمانه)
خامه ساده 300 گرم
روش تهیه تارتلت لیمو و بلوبری
آردها را با هم مخلوط كنید، كره را بیفزائید و با سرانگشتان آن را به خورد آرد دهید تا به شكل خردههای نان در آید. آنگاه پودر بادام و پودر شكر را بیفزائید و مخلوط نمائید و با افزودن آب مواد را خمیر كنید و آن را در كیسه نایلونی قرار دهید و در یخچال بگذارید. پس از 20 دقیقه خمیر را از یخچال خارج كنید و به 8 قسمت مساوی تقسیم نمائید. حال هر تكه خمیر را در قالبهای چربكرده تارتلت پهن كنید. رویشان را با كاغذ روغنی بپوشانید و با حبوبات سنگین كنید، تا مانع پف كردن خمیر شود.
اكنون تارتلتها را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت 15 دقیقه بپزید. سپس كاغذ و حبوبات را بردارید و 5 دقیقه دیگر آنها را بپزید. اینك تارتلتها را روی پنجره سیمی خنك كنید و بعد از قالب جدا سازید، با مایه میانی پر كنید و در یخچال قرار دهید تا ببندد. حالا قدری مربای بلوبری رویشان بریزید و میل كنید.
روش تهیه مواد میانی: پودر كاسترد، شكر، آبلیمو و خامه را روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا مایه، كمی غلیظ شود.
نكات مهم
از نكات بسیار مهم و در خور توجه در ساختن خمیر تارت یا تارتلت، سرد بودن مواد لازم از جمله كره و آب است. گام بعدی، نحوه مخلوط كردن مواد است؛ به گونهای كه خمیر سفت و فشرده نشود! همچنین گاهی ورز دادن آن، موجب گرم شدن خمیر و در نتیجه از بین رفتن كیفیت تارت میشود.
بنابراین میباید برای مخلوط كردن كره و آرد از نوك انگشتان استفاده كنید نه از كف دست! برای حصول نتیجه بهتر، حتماً خمیر را در كیسه نایلونی و در یخچال قرار دهید تا كاملاً سرد شود و بعد آن را در قالب پهن كنید.