Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 22:08

4
بهمن
خوراك‌های رژیمی بیماران مبتلا به كم‌خونی (2)

خوراك‌های رژیمی بیماران مبتلا به كم‌خونی (2)

استفاده از خشكبار مثل توت خشك، برگه آلو، انجیر خشك و كشمش كه منابع خوبی از آهن هستند.

 

-  گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی.

-  پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا.

-  برطرف كردن مشكلات گوارشی و یبوست.

- تصحیح عادات غذایی غلط (مثل مصرف مواد غیرخوراكی مانند خاك و یخ) كه خود از علائم كم‌خونی فقر آهن می‌باشند.

 - مشاوره با پزشك و متخصص تغذیه جهت پیشگیری به موقع و یا بهبود كم‌خونی.

-  استفاده از نان‌هایی كه از خمیر ورآمده تهیه شده‌اند.

-  استفاده از خشكبار مثل توت خشك، برگه آلو، انجیر خشك و كشمش كه منابع خوبی از آهن هستند.

-  استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده.

-  شستشو و ضد عفونی كردن سبزی‌هاقبل از مصرف.

- شستن كامل دست‌ها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج

- مصرف روزانه یك قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.

- مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تكمیلی تا پایان 2 سالگی در كودكان.

مواد لازم كباب با سالاد گوجه‌فرنگی، بادام و نعنا

برای 4 نفر

روغن زیتون                                         60 میلی‌لیتر                 540 كیلوكالری

پوست لیموی رنده‌كرده                          1 قاشق چایخوری           5 كیلوكالری

آبلیمو                                                60 میلی‌لیتر                  10 كیلوكالری

اورگانوی تازه خردكرده                           یك چهارم پیمانه              10 كیلوكالری

فیله گوساله مكعبی خردكرده                800 گرم                         870 كیلوكالری

فلفل دلمه‌ای زرد مكعبی خردكرده         2 عدد متوسط                  25 كیلوكالری

پیاز قرمز مكعبی خردكرده                    1 عدد متوسط                  15 كیلوكالری

گوجه‌فرنگی خردكرده                          2 عدد بزرگ                     30 كیلوكالری

بادام                                               35 گرم                           210 كیلوكالری

نعنای تازه                                       1 پیمانه                          40 كیلوكالری

 روش تهیه كباب با سالاد گوجه‌فرنگی، بادام و نعنا

روغن، پوست لیمو، آبلیمو و اورگانو را در ظرف شیشه‌ای بریزید و خوب هم بزنید. گوشت، فلفل و پیاز را به ترتیب در سیخ‌های چوبی فرو كنید و روی سینی پخت قرار دهید. نیمی از سس آماده شده را روی آن بریزید. كباب‌ها را در ظرف‌های مخصوص چرب كرده گریل بگذارید تا بپزند.

در این هنگام، گوجه‌فرنگی، بادام و نعنا را با بقیه سس در ظرف كوچكی مخلوط كنید. كباب را همراه با سالاد گوجه‌فرنگی، بادام و نعنا و در صورت تمایل، نان پیتا، میل نمایید.

یادآوری: می‌توانید تكه‌های گوشت را از شب قبل در مخلوطی از آب پیاز، روغن زیتون، اورگانو و پوست لیموترش رنده كرده بخوابانید تا گوشت تردتر شود.

میوه‌ها و سبزی‌های مفید برای كم‌خونی فقرآهن

میوه‌ها: برگه هلو و زردآلو، کشمش بی‌دانه، شاه توت، تمشک، سایر توت‌های قرمز، آلو، آب آلو، هندوانه، خرما، انگور، میوه گل ساعتی (passion fruit)، خرمالو و انار.
سبزیجات: برگ چغندر، نخود فرنگی، لوبیا سبز، باقلا، کلم پیچ قرمز، کلم بروکسل، براکلی، اسفناج، پیازچه، سیب زمینی، آرتیشو، مارچوبه، کدوحلوایی، کدو مسما، دانه سویا، سیر و برخی جلبک‌های دریایی.
لازم به یادآوری است آهن موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها از نوع آهن غیرهم می‌باشد، بنابراین مصرف آن نباید همزمان با لبنیات و چای باشد. همچنین دریافت منابع ویتامین C در جذب موثر این نوع منابع آهن بسیار مهم است.

 

 

براي خواندن بخش دوم- خوراك‌های رژیمی بیماران مبتلا به كم‌خونی- اينجا كليك كنيد.

 

برچسب ها: مصرف قطره آهن در كودكان، ميوه هاي مفيد براي كم خوني، سبزي هاي مفيد براي كم خوني، مصرف قطره آهن در زنان باردار، روش تهیه كباب با سالاد گوجه‌فرنگی، بادام و نعنا تعداد بازديد: 798 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز