Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 00:55

11
مرداد
معیار‌های رشد كودك (2)

معیار‌های رشد كودك (2)

بخش دوم- پزشك نوزاد شما به‌طور مرتب او را معاینه می‌كند تا از سلامت كامل او مطلع شود و شما فرصت كافی دارید تا در مورد هر آنچه نگران‌تان كرده است، با او صحبت كنید.

 

واكسن

وقتی كه نوزاد شما دو ماه دارد، اولین مرحله واكسن‌ها به او تزریق می‌شود تا از او در برابر بسیاری از بیماری‌های عفونی حاد محافظت شود. این واكسن‌ها حاوی مقداری ویروس‌های غیر مضر بوده و آنقدرها قوی نیستند كه ایجاد بیماری كنند؛ اما باعث می‌شوند بدن آنتی‌بادی تولید كند.

به همین دلیل نوزاد دیگر در آینده دچار آن بیماری نمی‌شود. این واكسن‌ها شامل دیفتری، مننژیت، سیاه سرفه و كزار می‌باشند. قطره فلج اطفال نیز به صورت خوراكی به نوزاد داده می‌شود.

چگونه به او كمك كنیم تا بیشتر یاد بگیرد؟

شما معلم نوزادتان هستید، ولی این به معنای آن نیست كه به او پی‌درپی محرك دهید و او را با اشیای رنگارنگ محدود كنید. در همین ماه‌های اول زندگی‌اش با او بازی كنید؛ چرا كه او حالا به توجه شما نیاز دارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند كه پدر و مادرها این‌كار را به‌طور طبیعی انجام می‌دهند؛ اما داشتن برخی نكته‌ها در این زمینه ضروری است. 

 حواس او را تحریك كنید. قبل از آنكه بتواند به‌طور مستقل حركت كند، او دنیا را با حواس پنج‌گانه‌اش می‌شناسد.  به صورتش نگاه كنید. او نیاز دارد با شما تماس چشمی داشته باشد تا ارتباط برقرار كردن مؤثر را یاد بگیرید و احساس امنیت كند.  به برخی چیزها اشاره كنید و راجع‌شان با او حرف بزنید.

با او حرف بزنید تا زبان را یاد بگیرد و كنجكاوی‌اش تحریك شود. او را درگیر كنید.  نوزادان از طریق تكرار كردن می‌آموزند. برای آنكه شناخت‌شان بیشتر شود، تكرار كردن بهترین راه است.  توضیح دهید و نشان دهید. آنها از این كار لذت می‌برند.  او را با بازی‌های جدید، گوش دادن به آهنگ‌های جدید، تجربیات جدید و تمام كارهایی كه باعث می‌شوند او خسته نشود، سرگرم كنید. 

به او پاسخ دهید. اگر گریه كرد، نوازشش كنید و اگر خندید، با او بخندید.  به او بگوئید كه فوق‌العاده است؛ درست مثل آنكه از یك شخص بزرگسال تعریف می‌كنید. نوزادان دوست دارند كه مورد تشویق قرار بگیرند و به آنها گفته شود كه چقدر باهوش هستند.

عكس‌العمل‌های نوزاد از یك تا شش ماهگی

  یك‌ماهگی: او صدا و بوی شما را تشخیص می‌دهد و سعی می‌كند وقتی در آغوشتان است، سرش را صاف نگه دارد. در پاسخ به شما زبانش را بیرون می‌آورد.

 دوماهگی: سرش را از یك طرف به طرف دیگر تكان می‌دهد. برای اولین بار لبخند می‌زند. آهسته‌آهسته زمزمه‌هایی می‌كند و برخی واكنش‌ها را از خود بروز می‌دهد. وقتی كه نزدیكش می‌شوید، هیجانش را نشان می‌دهد. به هنگام تقلید از شما دهانش را باز و بسته می‌كند.

 سه ماهگی: به انسان‌های پیرامونش بیشتر علاقه نشان می‌دهد. به دست‌هایش بیشتر دقت می‌كند. می‌تواند آنها را باز و بسته و با انگشتانش بازی كند. برای چند ثانیه سرش را نگه‌ می‌دارد. كمی خودش را به سمت جلو می‌اندازد؛ به‌خصوص وقتی كه در آغوش شماست. اسباب‌بازی‌اش را به سرش می‌زند. بعد چیزها را از دست شما می‌قاپد. گاهی اوقات غرغر می‌كند.

 چهار ماهگی: سرش را با ثبات بیشتری نگاه می‌دارد و از دست‌هایش برای بیان چیزهایی كه دوست دارد، استفاده می‌كند. صداهای مشخص‌تری از خود در می‌آورد و برخی چیزها را به خاطر می‌سپارد.

 پنج ماهگی: انگشت‌هایش را به راحتی جمع می‌كند و آنها را داخل دهانش می‌گذارد. كم‌كم یاد می‌گیرد كه سنگینی بدنش را روی پاها بیندازد. چرخیدن را یاد می‌گیرد و از جلو به پشت می‌شود. وقتی كه چیزی را نمی‌خواهد، سرش را برمی‌گرداند. اسباب‌بازی‌های مورد علاقه‌اش را بر می‌دارد. برای مدت كوتاه متمركز می‌شود. همه چیز را به دهانش نزدیك می‌كند.

 شش ماهگی: سرش را نگه‌ می‌دارد. برخی چیزها را به راحتی بر می‌دارد. از نشستن لذت می‌برد. خندیدن را شروع می‌كند. فوت می‌كند و تغییر صدا می‌دهد تا بیشتر خود را بیان كند. تعاملات خود را شروع و برای این‌كار ابتدا سعی می‌كند با ایجاد برخی صداها توجه شما را جلب نماید.

 

 

برای خواندن بخش اول- معیار‌های رشد كودك- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: ضریب هوش کودکان، مراقبت از نوزادان، بیماری در نوزادان، واکسن نوزادان، مراقبت صحیح از نوزادان، پنج ماهگی نوزادان تعداد بازديد: 599 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز