Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:22

4
تیر
آنچه درباره نمک دریایی نمی دانید؟

آنچه درباره نمک دریایی نمی دانید؟

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران درخصوص مضرات نمک دریا و برخی تبلیغات گمراه کننده درباره توصیه به مصرف این نوع نمک نکاتی را بیان کرد.

 برلیانت بزرگمهر مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران  با اشاره به تبلیغات گمراه کننده نوعی نمکی با عنوان نمک دریا و با تاکید بر مصرف نمک تصفیه شده یُد دار گفت: افرادی که در نقاط کوهستانی زندگی می‌کنند به دلیل اقلیم خاص زندگی خود نیاز به منابع یُد بیشتری دارند. طی قرن‌ها با بارش برف و باران در مناطق کوهستانی یُد موجود در خاک شسته شده و افراد در معرض گواتر ناشی از کمبود ید قرار می‌گیرند.

او افزود: بهترین منبع تامین یُد، ماهی و محصولات دریایی است؛ البته به شرط آنکه این محصولات از دریا بوده و پرورشی نباشند. همچنین راه دیگر تامین یُد مورد نیاز، مصرف نمک یُد دار است.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: نمک دریا برخلاف آنکه ادعا می‌شود حاوی مقادیر زیادی یُد است، اما در پروسه استخراج آن از دریا مقدار زیادی از یُد موجود در آن تبخیر می‌شود؛ بنابراین یُد موجود در آن به حدی نیست که نیاز بدن را تامین کند. همچنین این نمک به دلیل آلودگی آب‌ها می‌تواند باعث بروز بیماری‌های عفونی یا شیمیایی شود؛ چراکه فرآیندی در جهت استریل شدن آن صورت نمی‌گیرد.

بزرگمهر ادامه داد: گا‌ها هنگامی که غذا شور است، می‌گویند غذا خوش نمک شده؛ در حالی که این بسیار جمله غلطی است که باعث تشدید عادات غذایی غلط می‌شود. مصرف نمک زیاد که در ایران نیز بسیار رواج دارد باعث بروز بیماری‌های قلبی_عروقی، دفع کلسیم و … می‌شود. مصرف نمک زیاد باعث دفع کلسیم از طریق کلیه‌ها می‌شود که در نتیجه آن بروز بیماری راشیتیسم در کودکان، نرمی استخوان در نوجوانان و پوکی استخوان در بزرگسالان مشاهده می‌شود.

او در پایان، مصرف سبزیجات و میوه‌های حاوی پتاسیم را از عوامل موثر در کاهش میزان فشارخون معرفی کرد و گفت: البته مصرف این مواد خوراکی به تنهایی کافی نیست و باید برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون، به رژیم غذایی نیز توجه کافی داشت.

 

منبع: ایسنا

بیشتر بخوانید:

کدام نمک برای سلامتی بهتر است؟

 

برچسب ها: نمک، فشارخون، نمک دریایی، ید تعداد بازديد: 645 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز