یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه شوره مو همیشه یک مشکل پوستی ساده نیست، گفت: در برخی مواقع شوره مو از علائم بیماری بوده و نباید ساده از این مساله گذشت.
دکتر فرامرز عشقی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه همدان، با اشاره به اینکه شوره سر به دو نوع خشک و چرب تقسیم میشود، ادامه داد: افرادی که پوست خشک دارند، خارش سر داشته و 100 درصد دچار شوره مو هستند.
وی با بیان اینکه شوره مو قارچ نیست، افزود: مخمر در پوست همه افراد دیده میشود، اما افرادی که دچار شوره مو هستند نسبت به دیگران مخمر بیشتری در پوست سر خود دارند.
این متخصص پوست و مو از جمله مهمترین عوامل موثر در ایجاد شوره مو را کم حمام کردن و استفاده از شامپوهای نامناسب عنوان کرد و افزود: افراد در سنین 20 تا 40 سالگی بیشتر درگیر شوره مو شده و از سن 40 سالگی به بعد این علائم کمتر دیده میشود.
وی تصریح کرد: شوره مو، اغلب باعث ریزش مو شده که این موضوع در مردان به علت اینکه هورمونهای مردان باعث چربتر شدن سطح پوست شده و مخمر محیط بهتری برای رشد پیدا میکند و همچنین گاهی کمتر رعایت کردن نظافت، بیشتر مشاهده میشود.
وی با اشاره به راهکارهای رفع شوره سر اظهار کرد: مبتلایان به شوره سر باید شامپو را براساس نوع موهای خود انتخاب کنند و در نوع شدیدتر بیماری از قرصهای خوراکی تجویز شده توسط پزشک متخصص که شبیه کپسول و ضد مخمر بوده، استفاده کنند.
لزومی ندارد که افراد حتما از شامپوهای خارجی و گران قیمت استفاده کنند، چراکه بسیاری از شامپوهای ایرانی اگر مناسب پوست و مو انتخاب شوند در حد شامپوهای خارجی است.
این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه با رعایت نظافت فردی به طور یقین شوره شر کمتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: کم خونی شدید یکی دیگر از عوامل ایجاد شوره سر است.
ايسنا