Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 11:37

31
خرداد
پشه‌گزیدگی از حساسیت عادی تا خطر مرگ

پشه‌گزیدگی از حساسیت عادی تا خطر مرگ

پشه‌ها موجوداتی هستند که به رغم داشتن جثه‌ کوچک و عمر کوتاه می‌توانند به زندگی انسان‌ها آسیب جدی بزنند و حتی آنها را تهدید به مرگ کنند...

پشه‌ها موجوداتی هستند که به رغم داشتن جثه‌ کوچک و عمر کوتاه می‌توانند به زندگی انسان‌ها آسیب جدی بزنند و حتی آنها را تهدید به مرگ کنند.

 

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پشه از خانواده حشرات است که به رغم داشتن بدنی شبیه به تار مو جثه آن به اندازه‌ای است که با چشم غیرمسلح قابل رویت است. پشه‌های نر شاخک‌های موداری دارند که به آنها کمک می‌کند حضور پشه ماده را احساس کنند. همچنین پشه نر معمولا حدود یک هفته عمر دارد در حالی‌ که جنس ماده آن حدود یک ماه زندگی می‌کند.

 

پشه‌ها در گیاه‌ها و بوته‌های نزدیک به محل زندگی انسان‌ها سکونت دارند و مناسب‌ترین محل تکثیر آنها آب‌های راکد هستند. جنس نر این حشره قابلیت نیش زدنِ انسان را ندارد. همچنین هر دو جنس این حشره از آب و نکتار تغذیه می‌کنند، هرچند نوع ماده آن برای تکثیر لازم است از خون هم تغذیه کند. به همین دلیل پشه‌ها می‌توانند بیماری‌ها را بین حیوانات و انسان‌ها و همچنین از انسان به انسان منتقل کنند.

 

پشه‌ها براساس بوی دی‌اکسیدکربن و دیگر مواد شیمیایی موجود در عرق بدن انسان، قربانیان خود را انتخاب می‌کنند. دهان پشه ماده، اجزای لوله‌ای و بلندی دارد که به این اجزا اجازه می‌دهد از پوست انسان بگذرند و از خون تغذیه کنند. زمانی که پشه نیش می‌زند در حالی‌ که خون را بیرون می‌کشد، بزاق خود را وارد پوست می‌کند.

 

بزاق این حشره حاوی پروتئین‌هایی است که اغلب افراد به آن حساسیت دارند. به همین دلیل سیستم ایمنی بدن به آن واکنش نشان می‌دهد و موجب می‌شود برآمدگی‌های قرمز رنگی که با خارش همراه است روی پوست ظاهر شود. پس از آنکه فرد دچار پشه‌گزیدگی می‌شود برآمدگی که حاوی نقطه‌ای در مرکز آن است به وجود می‌آید که به سرعت قرمز و سفت می‌شود و تا حدودی هم ورم می‌کند. کودکان نسبت به افراد بزرگسال واکنش شدیدتری نشان می‌دهند و در صورتی‌ که سیستم ایمنی ضعیف باشد، نوع واکنش بدن متفاوت خواهد بود.

 

بیشتر افراد هنگام پشه‌گزیدگی احساس سوزش روی پوست خود دارند که پس از آن علامت آزاردهنده خارش ظاهر می‌شود. بیشتر اوقات واکنش بدن به گزیدگی با نیش پشه خفیف است و در برخی موارد طی چند روز از بین می‌رود اما با این حال در موارد شدید با بدن درد،‌ سردرد و تب همراه است.

 

برای درمان پشه‌گزیدگی می‌توان محل آن را با آب گرم و صابون شست‌وشو داد. همچنین در صورت شدید بودن گزیدگی، مصرف مسکن‌ها و آنتی‌هیستامین و یا داروهای ضدخارش موضعی توصیه می‌شود. علاوه بر این استفاده از کیسه یخ در مواردی که شدت خارش بالاست، مناسب است.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌لاین، پشه‌ها می‌توانند ویروس و انگل را از طریق بزاق منتقل کنند، زمانی که حشرات بدن را نیش می‌زنند می‌توانند بیماری‌های شدید و حتی مرگ‌آور را منتقل کنند. این نوع از حشرات در انتقال بیماری‌هایی همچون ویروس نیل غربی، تب دانگ،‌ تب زرد و بیماری‌های دیگر نقش دارند.

تعداد بازديد: 410 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز