کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی موادغذایی انستیتو تغذیه ایران گفت: مطالعات نشان داده است که خاکشیر دارای خاصیت ضد میکروب است از این رو استفاده از آن در هنگام تب موجب کاهش دمای بدن میشود
به گزارش ایرنا، دکتر نسرین حاج سید جوادی افزود: بعضی از مردم با خاصیت خنگ کنندگی، ضدعطش و صفرابر خاکشیر آشنا هستند و به همین دلیل آن را در فصل تابستان در برنامههای غذایی خود میگنجانند و آن را به صورت شربت میل میکنند.
وی اظهار داشت: خاکشیر یا خاکشی در اکثر نقاط ایران رویش دارد و دارای اسید چرب است و از نظر طب قدیم ایران گرم است.
حاج سید جوادی ادامه داد: خاکشیر از قدیم به عنوان اشتهاآور، مقوی معده، ضد تب، ملین و در مشکلات سوء هاضمه مورد استفاده بوده است. در زمان قدیم از این خاکشیر برای درمان اسهال خونی نیز استفاده میشده است.
کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه خاطرنشان کرد: همچنین این ماده غذایی التیام دهنده زخم و جراحات است. ادرار آور و تببر و میتواند التهاب کلیه و سنگ کلیه را برطرف کند.
حاج سید جوادی اظهار داشت: خاکشیر صدا را باز میکند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از آن استفاده میشود. از گلها و برگهای آن میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
وی گفت: خاکشیر را میتوان در آب سرد خیس کرد و چند ساعت بعد میل کرد وهمچنین به صورت جوشانده به مدت ۱۰ دقیقه با آب جوشاند و پس از سرد شدن مخلوط را خورد.
دکتر حاج سید جوادی یادآور شد: برای رفع زخم، جراحات و رفع ورمها، میتوان خاکشیر را کوبید و در محل مورد نظر استفاده کرد.
وی توصیه کرد: دانههای خاکشیر باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند. گاهی دانههای گیاهان خانواده خاکشیر که مشابه با آن وجود دارد به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار میگیرند، لذا باید به رنگ، اندازه و شکل دانهها دقت کافی کرد.