دکتر پیمان غلامنژاد : متخصص بهداشت مواد غذایی
سوال : چرا با وجود مجاز بودن استفاده از رنگ خوراکی در برخی محصولات تولید شده توسط کارخانجات مانند ژله خوراکی، مصرف خوراکیهای رنگی دستساز عرضه شده توسط فروشندگان توصیه نمیشود؟
پاسخ : مقدار ماده افزودنی خوراکی از جمله رنگ که مصرفکننده میتواند روزانه بدون هیچگونه خطری برای سلامتی در تمام مدت عمر دریافت کند، در استاندارد ملی تعریف شده است. همچنین رنگ مورد استفاده باید دارای پروانه ساخت یا مجوز واردات از سازمان غذا و دارو باشد، بنابراین به جهت نظارت بر تولید و سلامت رنگ مورد استفاده، همچنین افزودن رنگ به میزان مجاز، نیاز به مسئول فنی ناظر و تجهیزات دقیق مانند ترازوی دقیق کالیبره شده میباشد که صرفا در مراکز تولید دارای پروانه از سازمان غذا و دارو وجود دارد و مغازههای تولید کننده ژله، بستنی، شیرینی و انواع نوشیدنی فاقد این امکانات میباشند