Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 3 دی 1404 - 12:25

3
دی
فواید تغذیه‌ای انجیر

فواید تغذیه‌ای انجیر

انجیر میوه‌ای شیرین، محبوب و لذیذ است که از دیرباز مورد مصرف مردم بوده است. این میوه که در کتب آسمانی هم به آن اشاره شده، سرشار از ترکیبات سلامتی‌بخش می‌باشد. انجیر در حالت رسیده به شکل زنگوله یا گلابی است

به قلم : دکتر مینا کاویانی ؛ انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور

 

تحریریه زندگی آنلاین : انجیر میوه‌ای شیرین، محبوب و لذیذ است که از دیرباز مورد مصرف مردم بوده است. این میوه که در کتب آسمانی هم به آن اشاره شده، سرشار از ترکیبات سلامتی‌بخش می‌باشد. انجیر در حالت رسیده به شکل زنگوله یا گلابی است و از نظر گیاه‌شناسی با نام علمی Ficus carica شناخته می‌شود.

 

تفاوت انجیر تازه با انجیر خشک در چیست؟

میوه انجیر به دو صورت تازه و خشک مصرف می‌شود. شایان ذکر است تفاوت اصلی انجیر تازه و خشک در میزان آب و مواد مغذی موجود در آنها است. به عبارت دیگر 100 گرم انجیر خشک نسبت به 100 گرم انجیر تازه آب کمتری داشته و به همین نسبت، انرژی و مواد مغذی بیشتری دارد. در حقیقت انجیر خشک دارای انرژی بیشتر و غلظت بالاتر مواد معدنی و ویتامین‌ها نسبت به انجیر تازه در وزن مساوی است. برای مثال 100 گرم انجیر خشک 249 کیلوکالری و 100 گرم انجیر تازه 74 کیلوکالری انرژی دارد.

بیشتربخوانید:

خواص انجیر و عسل ناشتا

 

خواص تغذیه‌ای سلامتی‌بخش

انجیر تازه میوه‌ای است که به نسبت انرژی کمی در بدن تولید می‌کند. این میوه همچنین دارای فیبر غذایی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان است که تمامی اینها به سلامتی بدن کمک می‌کنند.

انجیر تازه، به ویژه نوع سیاه آن، حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئیدی پلی‌فنلی مانند کاروتن‌ها، لوتئین، تانین‌ها، اسید کلروژنیک و نظایر آن است. به همین دلیل از نظر قدرت آنتی‌اکسیدانی مشابه میوه سیب عمل می‌کند. پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند اسید کلروژنیک موجود در انجیر می‌تواند در کاهش قند خون و کنترل سطح قند خون در دیابت نوع 2 موثر باشد.

انجیر تازه همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین‌های A، E و K است. این ترکیبات انجیر علاوه بر تأمین سلامت چشم‌ها، مخاط، انعقاد خون و سیستم ایمنی، به از بین بردن رادیکال‌های آزاد اکسیژن کمک می‌کنند و از این طریق بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های التهابی و عفونت‌ها محافظت می‌کنند.

انجیر تازه و انجیر خشک دارای ویتامین‌های گروه B نظیر نیاسین (PP)، پیریدوکسین (B6)، اسید فولیک و پانتوتنیک اسید هستند. این ویتامین‌ها در متابولیسم درشت‌مغذی‌ها یعنی کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها نقش دارند.

انجیر خشک منبع خوبی از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز، آهن، سلنیوم و روی است. به طوریکه هر 100 گرم انجیر خشک دارای 680 میلی‌گرم پتاسیم، 162 میلی‌گرم کلسیم و 2.30 میلی‌گرم آهن است.

جدول ارزش تغذیه‌ای 100 گرم انجیر تازه

ماده مغذی (واحد اندازه‌گیری)  ارزش تغذیه‌ای         درصد از RDA

انرژی (کیلو کالری) 74           4

کربوهیدرات (گرم)  19.18     15

پروتئین (گرم)         0.75       1.5

چربی کل (‌گرم)      0.3         1

کلسترول (میلی‌گرم) 0             0

فیبر رژیمی (گرم)   2.9         7

ویتامین‌ها

تیامین (میلی گرم)    0.06       5

ریبوفلاوین (میلی گرم)           0.05       4

نیاسین (میلی‌گرم)     0.4         2.5

پانتوتنیک اسید (میلی‌گرم)       0.3         6

پیریدوکسین (میلی‌گرم)            0.113     9

فولات (میکروگرم)  6             1.5

ویتامین C (میلی‌گرم)               2             3

ویتامین A (واحد بین‌المللی)      142        5

ویتامین E (میلی‌گرم)               0.11       1

ویتامین K (میکروگرم)            4.7         4

الکترولیت‌ها

سدیم (میلی‌گرم)       1             0

پتاسیم (میلی‌گرم)     323        5

مواد معدنی

کلسیم (میلی‌گرم)      35           3.5

مس (میلی‌گرم)        0.07       8

آهن (میلی‌گرم)        0.37       5

منیزیوم (میلی‌گرم)   17           4

منگنز (میلی‌گرم)     0.128     5.5

سلنیم (میکروگرم)    0.2         کمتر از 1

روی (میلی‌گرم)       0.15       1

گیاه‌مغذی‌ها

بتاکاروتن (میکروگرم)            85           -

لوتئین-گزانتین (میکروگرم)     9             -

بیشتربخوانید:

مهم ترین خواص انجیر از سلامت پوست تا کاهش فشار خون

 

 

 

موارد احتیاط مصرف انجیر

برگ‌های انجیر و میوه‌های نارس ماده‌ای به نام لاتکس سفید تولید می‌کنند، که در هنگام تماس با سطح بدن می‌توانند به پوست نفوذ کنند و باعث حس سوزش ناخوشایندی شوند. در بعضی افراد حساس و مستعد آلرژی، خوردن میوه انجیر ممکن است با واکنش‌های آلرژیک مانند استفراغ، اسهال و همچنین خارش پوست و مخاط همراه باشد. از این رو به افراد دارای سابقه حساسیت به انجیر توصیه می‌شود از خوردن آن پرهیز نمایند. بیماران دیابتی نیز باید به میزان متعادل و به مقداری که برایشان توصیه شده است، انجیر مصرف نمایند.

«همیشه تندرست و شاد باشید»

 

 

برچسب ها: دکتر مینا کاویانی تعداد بازديد: 25 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز