دکتر آزیتا حکمتدوست - متخصص تغذیه
سوال : تغذیه در زمان تب چگونه باید باشد؟
پاسخ : یكی از مهمترین موارد برای مقابله با تب، مصرف كافی مایعات است، زیرا با افزایش دمای بدن، آب بدن از طریق تبخیر و تعریق از دست میرود و نیاز بدن به مایعات افزایش مییابد. یكی از بهترین مایعات در هنگام تب، آبمیوه طبیعی میباشد، چرا كه علاوه بر تامین آب، میتواند ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را نیز به خوبی تامین نماید و با توجه به اینكه نیاز بدن به ویتامینها و املاح و همینطور انرژی در هنگام تب افزایش مییابد، و آبمیوهها حاوی تمام این موارد میباشند، مصرف آنها شدیدا توصیه میشود، به خصوص آب نارگیل كه با توجه به خواص ضدالتهابی آن شاید بیشتر كمك كننده باشد.
مصرف سبزیجات نیز با همین مكانیسم میتواند كمككننده باشد. سبزیجاتی مانند گشنیز، هویج، و اسفناج در تب توصیه میشود.
همینطور نیاز بدن به پروتئین نیز افزایش مییابد، بنابراین استفاده از سوپ حاوی مرغ یا گوشت به همراه سبزیجات نیز میتواند كمككننده باشد.
موادی مانند زنجبیل، زردچوبه و سیر نیز دارای خواص ضد التهابی بوده و میتوانند در كنترل عامل به وجود آورنده تب موثر باشند. ماست و دوغ نیز با فراهم كردن مایعات و املاح و همینطور پروبیوتیكها برای مقابله با تب مفید هستند.