دکتر محمدرضا وفا : متخصص تغذیه ، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران
سوال : نظر شما در مورد مصرف ماهیهای منجمد چیست؟ آیا میتوان هر از گاهی از آنها خریداری نمود؟
پاسخ : توصیه میشود که ترجیحا همه خوراکیها به صورت تازه و به شکل طبیعی مصرف شوند. بعضی از مواقع خوراکیها در فریزرهای خانگی منجمد میشوند، مثل گوشت و ماهی، بنابراین مثل مصرف گوشتها، ماهی را هم تا 6 ماه میتوان به صورت منجمد در فریزرهای خانگی نگهداری نمود. مدت ماندگاری بیشتر حتی به صورت فریز شده در یخچالها و فریزرهای خانگی یا صنعتی، به تدریج از کیفیت آن محصول یا ماده خوراکی کاهش میدهد و ارزش غذایی آنها کمتر میشود، بنابراین اگر مسائل بهداشتی مواد غذایی در مورد خوراکیها و گوشت فریز شده رعایت شود، تا 6 ماه نگهداری آنها چه به صورت
صنعتی و چه به صورت استفاده در فریزرهای خانگی خیلی مشکلی ایجاد نمیکند.
نکته مهم، از حالت انجماد خارج کردن میباشد که توصیه مهم این است که اگر ما گوشت یا ماهی فریز شده را میخواهیم بعد از مدتی مصرف کنیم، آن را از فریزر به یخچال منتقل نماییم.
نسبت به زمان پختی که لازم هست تا آن ماده غذایی مصرف شود، مثلا اگر برای وعده شام قرار است ماهی منجمد از فریزر استفاده شود، از صبح زود ماهی از فریزر به یخچال منتقل شود تا حالت از انجماد خارج شدن آن، به آرامترین شکل ممکن و در محیط یخچالی که احتمال آلودگی محیطی برای آن گوشت یا ماهی منجمد شده کمترین مقدار باشد، اتفاق بیفتد و به هیچ عنوان از روشهای دیگر مثل اینکه مستقیم آن را در دیگ آب جوش قرار دهیم یا مستقیم به آن حرارت بدهیم یا اینکه زیر آب بگیریم تا یخ آن باز شود، برای از حالت انجماد خارج کردن استفاده نشود.