Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 - 00:43

27
بهمن
موارد مصرف و عوارض كرم ترتینوئین

موارد مصرف و عوارض كرم ترتینوئین

لطفاً در مورد عوارض كرم ترتینوئین و موارد مصرف آن توضیح دهید. 

پاسخ ارائه شده توسط: دكتر نگار بهروز  

 

ترتینوئین یا اسید ویتامین A، داروی انتخابی برای آكنه‌های غیرالتهابی (جوش‌های غیرالتهابی) است. بیمار جهت درمان باید ابتدا پوست ناحیه مورد نظر را با آب و صابون شسته و 20 تا 30 دقیقه بعد (جهت كاهش اثرات تحریكی دارو) داروی فوق را استفاده كند. فرم لوسیون و محلول دارو قوی‌تر ولی تحریك‌كننده‌تر است؛ اما فرم كرم یا ژل آن ملایم‌تر می‌باشد.

جهت پوست‌های چرب كرم و پوست‌های خشك ژل استفاده می‌شود. طی مصرف این دارو، ممكن است التهاب ایجاد شده و به‌طور گذرا آكنه (جوش‌ها) تشدید شود. مصرف مداوم موضعی منجر به نازك شدن لایه شفافی می‌شود و پوست را نسبت به آفتاب‌سوختگی و آسیب‌های ناشی از‌ آفتاب و تحریك ناشی از باد، سرما یا خشكی مستعد می‌كند.

مواد تحریك‌كننده‌ای مثل داروهای بندآورنده خون، الكل و صابون‌های‌آكنه معمولاً در طی مصرف طولانی این دارو تحمل نمی‌شود؛ بنابراین بهتر است از مصرف صابون‌های مخصوص آكنه یا ساینده اجتناب كرد. برای به حداقل رساندن سوزش و خارش احتمالی باید قبل از استعمال، حداقل 20 تا 30 دقیقه با شستن صورت فاصله انداخت.

بیمارانی كه در آب و هوای سرد و خشك زندگی می‌كنند، باید آن را ابتدا به صورت یك روز در میان تا دو روز در میان شروع كرده و در صورت عدم ایجاد خارش و سوزش به هر شب برسانند. از مالیدن این دارو به گوشه‌های بینی و دهان و چشم‌ها باید اجتناب كرد.

همچنین چانه به علت حساسیت زیاد اولین ناحیه‌ای است كه دچار قرمزی و پوسته‌ریزی می‌شود. در طی ماه‌های تابستان در صورتی كه زیاد در معرض آفتاب قرار می‌گیرید، حتماً از كرم‌های ضدآفتاب قوی استفاده كنید.

در چندین هفته اول درمان ممكن است آكنه شدت پیدا كند كه این مسأله گذرا است و با ادامه درمان بهبود می‌یابد. در صورت بروز پوسته‌ریزی و قرمزی شدید بایستی دفعات و مصرف دارو به یك تا سه روز در میان كاهش و مجدداً به تدریج دفعات مصرف افزایش یابد.

تعداد بازديد: 2785 تعداد نظرات: 3

نظرات

  • سلام.درصورت بروز قرمزی شدید چیکار باید کرد؟حتی لوسیون های معمولی هم پوستم میسوزه دیگه.و میترسم این نواحی قرمز ایجاد لک کنن:(
    • پاسخ دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده؛ متخصص پوست، مو و زیبایی: با سلام. مشخص نیست این فرد چند سال دارد، ولی ممکن است بیماری روزاسه باشد که بیماری التهابی است و با قرمزی صورت خود را نشان می‌دهد و باید از لوسیون ضد التهابی استفاده نمایند، از خوردن گرمی و ادویه‌جات پرهیز کنند، از اسپری خنک کننده استفاده نمایند. همچنین از کرم های مرطوب‌کننده آبرسان استفاده کنند که خشکی پوست برطرف شود.
  • سلام من تقریبا بیستو یک سال دارم الان به مدت سه شب ازاین کرم استفاده میکنم . برای بار اول همه چربی های رو پوست رو زیاد میکنه و بعد کم کم شروع به خشک شدن و پوست ریزی میکنه . تو این سه شب برای من ترتینوئین خیلی تاثیر مثبت و عالی داشت امیدوارم دچار سوزش و قرمزی پوست نشم و ادامه بدم .موفق باشید

شما هم می توانید سوالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

فیلم روز
تصویر روز