اغلب با این که شنیده ایم شیرینی، قند و شکر برای بدن و سلامتی خوب نیست؛ اما باز هم عاشق آنها هستیم. خیلی از ما نمیتوانیم بدون دسر شکلاتی یا بستنیهای متنوع زندگی خود را پیش ببریم؛ البته این نکته را هم در نظر بگیرید که اضافه کردن یک قاشق شکر به قهوه روزانه یا گهگاهی خوردنِ شیرینی برای شما مضر نیست، بلکه قند بیش از حد میتواند بر سلامت تان تأثیر بگذارد و جالب است بدانید که همه قندها به یک اندازه آسیب زننده نیستند.
این نوع فروکتوز بدترین نوع قند برای سلامت و زیبایی است
طبق مطالعات موجود؛ شما نباید در طول روز بیش از ۳۶ گرم قند یا شیرینی مصرف کنید؛ در صورتی که در کشور بزرگی مثل ایران افراد جوان در طول روز؛ حدودِ ۷۷ گرم قند استفاده میکنند که این قند بر روی پیری زودرس تاثیر گذار است و در یک جمله، زیبایی و جوانی چهره شما را نابود میکند.
مصرف زیاد ساکروز و فروکتوز که در غذاهای صنعتی و نوشیدنیها وجود دارد هم این روزها رایج شده است. فروکتوز موجود همراه با ساکاروز متابولیسم و سوخت و ساز را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث ایجاد چربیِ اضافه در بدن خواهد شد.
اگر برچسب روی مواد خوراکی و نوشیدنیها را ببینید، متوجه میشوید که داخل آنها فروکتوز وجود دارد که یک شیرین کننده مایع است و از نشاسته ذرت به دست میآید و همانطور که گفته شد؛ برای بدن مضر است.
بیشتربخوانید:
نشانه های سرطان پوست که نادیده گرفته میشوند
چرا شربت ذرت با فروکتوز بالا برای سلامتی مضر است؟
فروکتوز یک نوع قند است که در کبد متابولیز میشود و به صورت مستقیم وارد کبد شده و فرایند تولید چربی را آغاز میکند که باعث تحریک تولید تری گلیسیرید و کلسترول میشود.
در واقع مصرفِ مقادیر کمی از فروکتوز؛ آن هم هر چند وقت یکبار به احتمال زیاد ضرر زیادی نخواهد داشت؛ اما از آنجایی که به بسیاری از غذاها و نوشیدنیهای فرآوری شده اضافه میشود، اندازه گیری میزان مصرف واقعاً دشوار است.
از طرفی هم تحقیقات نشان داده که مصرف بیش از حد فروکتوز بر عملکرد کنترل مرکزی اشتها در مغز تأثیر میگذارد و باعث میشود تا افراد تمایل به خوردنِ بیشتر داشته باشند که منجر به چاقی میشود.
فروکتوز زیاد همچنین عاملی برای دیابت، التهاب، تری گلیسیرید بالا و کبد چرب غیرالکلی است.
بیشتربخوانید:
تغذیه و پیری پوست
طرز تهیه ماسک خانگی برای پوستهای چرب و خشک
ازبین بردن جوش سرسیاه بینی با روش های گیاهی