Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 13:17

19
مهر
بیماری که قاتل شماره یک زنان است

بیماری که قاتل شماره یک زنان است

بیماری‌های قلبی در حال حاضر قاتل شماره‌ی یک زنان در عمده‌ی کشورها به شمار می‌رود. باوجود تلاش‌های صورت گرفته برای کنترل پیشرفت مشکلات قلبی، هنوز هم متأسفانه آمار مبتلایان به انواع بیماری‌های قلبی -عروقی مخصوصاً انفارکتوس

تحریریه زندگی آنلاین : علائم مشکلات قلبی در زنان و مردان بسیار شبیه است، اما زنان تمایل به نشان دادن علایم غیر معمول‌تر مانند تنگی نفس، تهوع، استفراغ، درد پشت، کمردرد و یا درد فک دارند.

بیماری‌های قلبی در حال حاضر قاتل شماره‌ی یک زنان در عمده‌ی کشورها به شمار می‌رود. باوجود تلاش‌های صورت گرفته برای کنترل پیشرفت مشکلات قلبی، هنوز هم متأسفانه آمار مبتلایان به انواع بیماری‌های قلبی -عروقی مخصوصاً انفارکتوس حاد میوکارد یا حمله قلبی رو به افزایش است.

 بیشتربخوانید:

این علائم نشان میدهد کلسترول خون‌تان بالاست

 

 

عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی

برخی از عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی در رابطه با زنان قوی‌تر عمل می‌کنند، مانند سیگار کشیدن، فشارخون بالا، چربی خون، چاقی، دیابت نوع دو و عوامل روانی مانند افسردگی. افزایش وزن بدن نیز به‌طور خاص با افزایش خطر ابتلا به مشکلات عروقی در ارتباط است و زنان سنگین وزن 4 برابر زنان لاغر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هس

همچنین متاسفانه میزان افسردگی در زنان جوان بیشتر از مردان هم‌سن‌شان است و این خود در افزایش خطر ابتلا به حملات قلبی و مرگ ناشی از آن مؤثر است. اضطراب نیز می‌تواند یک عامل خطر متوسط برای ابتلا به بیماری عروق قلبی و مرگ در بین زنان و مردان محسوب گردد.

هر چند علائم مشکلات قلبی در زنان و مردان بسیار شبیه است، اما زنان تمایل به نشان دادن علایم غیر معمول‌تر مانند تنگی نفس، تهوع، استفراغ، درد پشت، کمردرد و یا درد فک درد

 

 علل حمله قلبی در زنان

پارگی پلاک قلب یکی از شایع‌ترین دلایل حملات قلبی محسوب می‌شود و دلیل حمله‌ی قلبی در 76 درصد از مردان و 55 درصد از زنان است. اما متاسفانه کالبدشکافی‌ها نشان داده است که فرسایش پلاک‌های قلبی نیز یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ در زنان مخصوصاً زنان جوان می‌باشد.

 بیشتربخوانید:

آشنایی با کارکردهای قرص متورال

فشار خون و روش اندازه گیری آن

 

 

 درمان حمله قلبی در زنان

دو نوع درمان مؤثر در رابطه با حملات قلبی وجود دارد که شامل درمان ترومبولیتیک و مداخلات اولیه کرونر (PCI)  می‌باشد. متاسفانه میزان خونریزی و مرگ‌ومیر در زنان تحت درمان ترومبولیتیک بیشتر است، درحالی‌که در PCI این میزان کاهش می‌یابد، اما درهرصورت بازهم خطر بالایی دارد. این دو راه تقریباً تنها راه‌های درمان حمله‌ی قلبی در زنان هستند و البته شاید کمی مأیوس کننده به نظر برسد.

  بیشتربخوانید:

خط و خش استرس بر زیبایی

 

 

 نابرابری‌های نژادی - قومی

یک نکته را به خاطر بسپارید: هر چند زنان نسبت به مردان در معرض خطرات بیشتری در مواجهه با بیماری‌های قلبی هستند، اما این نتایج در میان خود زنان نیز بسیار متفاوت است.

زنان سیاه‌پوست نسبت به سفیدپوست‌ها در معرض خطر بیشتر حملات قلبی در هر رده‌ی سنی هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از این مشکل نیز در این گروه از زنان بالاتر است.

همچنین برخی از زنان سفیدپوست در برخی از کشورها نیز در رابطه با حملات قلبی دارای آماری برابر با زنان سیاه‌پوست هستند. بنابراین می‌توان گفت الگوهای زندگی و فرهنگ و تا حدودی نژاد هر فرد نیز می‌تواند در بروز مشکلات قلبی مؤثر باشد و آنچه که ما نباید هرگز فراموش کنیم برنامه‌ریزی برای داشتن یک زندگی سالم است.

 ورزش منظم، داشتن برنامه غذایی مناسب، کنترل ذهن و دوری از مواد خطرزا مانند سیگار همگی بخشی از یک زندگی سالم هستند.

برچسب ها: قلب، بیماری قلبی، حمله قلبی، سکته تعداد بازديد: 270 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز