Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:51

18
بهمن
اعتیاد به شیشه و علائم آن

اعتیاد به شیشه و علائم آن

اعتیاد به شیشه این بلای خانمان سوز که بعضی از جوانان گمراه را به دام خود فروکشانده علاوه بر اینکه سلامتی جسمی انسان را مورد تهدید قرار می دهد، آسیب های جبران ناپذیری هم به مغز و سلامت

به قلم : دکتر وحید دارابی ؛ روانپزشک و مشاور خانواده

 

تحریریه زندگی آنلاین : اعتیاد به شیشه این بلای خانمان سوز که بعضی از جوانان گمراه را به دام خود فروکشانده علاوه بر اینکه سلامتی جسمی انسان را مورد تهدید قرار می دهد، آسیب های جبران ناپذیری هم به مغز و سلامت روانی وارد می کند و به طور عجیبی سبک زندگی فرد را به سمت منفی تغییر می دهد. پس چه باید کرد؟ چگونه باید از شر آن خلاص شد؟ یک فرد معتاد به شیشه چه علائمی از خود نشان می دهد؟ چرا آمار مبتلایان به این بلای خانمان سوز روز به روز در حال افزایش است؟ چه مدت داخل خون ماندگار است و تاثیر خود را بر جای می گذارد؟ این ها همگی از آن دسته سوالاتی هستند که شاید در ذهن بسیاری از شما مخاطبین عزیز نقش بسته باشند و هم اکنون امکان پاسخ گویی به آن ها وجود دارد، چنانچه نسبت به مسائلی از این دست آگاهی و دانش داشته باشیم به راحتی گول ظاهر فریبنده آن را نمی خوریم و سالم می مانیم.

بیشتربخوانید:

افزایش مصرف سیگار بین دختران جوان

دانستنی های در مورد ماده مخدر شیشه

مخدر شیشه یکی از مواد های روان گردان و مخرب مغز است در مقابل بسیاری از مخدر های دیگر، باعث بروز آرامش و رخوت کوتاه مدت در انسان ها می شود و شاید یکی از دلایل رغبت به مصرفش باشد. می تواند به عنوان عاملی تحرکی و لذت بخشی کاذب شناخت بنابراین آن دسته از افرادی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند و کارهای ظریفی انجام می دهند بیش از دیگران به احساس لذت و رضایت این ماده مخدر نیاز دارند زیرا سطح هوشیاری دقت و تمرکز را افزایش می دهد و افزون بر آن انرژی مضاعفی را ایجاد می کند که افراد کاری بدان محتاج اند.

پس با این اوصاف تمامی خواسته ها و امیال یک انسان را به طور موقت و کاذب برآورده می کند. اما نکته اینجاست که بعد از مدت زمان کوتاهی که از مصرف آن گذشت حالت سرخوشی که به اصطلاح راش یا فلش هم می گویند برای فرد رقم خواهد خورد که چند دقیقه بیشتر در این حالت باقی نمی مانند که متخصصین این حوزه درمانی این حالت را نوعی ارگاسم ذهنی تشبیه کرده اند. هم چنین تاثیر مصرف که به طرق مختلفی انجام می شود بعد از حدود 15 ثانیه ظاهر می شود.

علائم اعتیاد به شیشه

اعتیاد به چینن ماده مخدر بی شک نشانه های دارد که به راحتی می توان فرد معتاد یا همان بیمار به اعتیاد شیشه را تشخیص داد. پس در ادامه به برخی از مهم ترین نشانه های مصرف شیشه اشاره خواهیم کرد. زیرا با شناخت یک فرد شیشه ای بهتر می توانید ارتباطات خود را کنترل کرد.

بی خوابی

بی قراری

کاهش اشتها و بالطبع آن لاغری و افت عضلات

شک و بد دلی

توهم

هذیان

پر حرفی و احساس فشاری سنگین برای صحبت کردن

الفاظ بی محتوا و بی مایه به کار می برند

احساس آشفتگی و اضطراب

بر روی انجام یک کاری در طولانی مدت به شدت متمرکز می شود که به اصطلاح خودشان قفل کردن گفته می شود.

امیال جنسی شان بیشتر می شود و بعد در ادامه دچار تاخیر در انزال و ارضا می شوند.

بیشتربخوانید:

زنان و سوءاستفاده مواد مخدر

 

 

 

 

دلایل گرایش جوانان به اعتیاد به شیشه

در حال حاضر در عصری زندگی می کنیم که خواسته ها و تمایلات انسان به سرعت برآورده می شود تکنولوژی با همه نعمتی که برای ما فراهم کرده است این معایب را هم دارد. حال از آن جایی که احساسات لذت بخش فوری برای اغلب جوانان ارزشمند تلقی می شود و این احساس هم به وسیله هورمونی به نام دوپامین در مغز ترشح می شود که با مصرف این ماده مخدر ترشحات این هورمون افزایش می یابد. پس ترک اعتیاد به این مواد به راحتی ممکن نیست و اثرات پایدار آن تا مدت ها بر روی مغز و عملکرد آن باقی می ماند زیرا مکانیسم های لذتی مغز را مختل کرده و فرد بدون مصرف شیشه دیگر هیچ گونه لذتی را تجربه نخواهد کرد.

درمان و ترک اعتیاد به شیشه

سوال بسیاری از خانواده های است که یکی از افراد خانواده شان دچار چینن معضل بزرگی شده اند آن ها می خواهند به هر روشی شده است فرزند شان را وارد جریان درمانی کنند، اما به خاطر داشته باشید تا خود فرد اراده نکند گامی در این جهت برداشته نمی شود. پس می توانید با کمک روانپزشک برای سوق دادن فرد به سمت درمان اقدام کنید، بدین ترتیب بهترین روانپزشک به شما کمک می کنند تا با مدنظر قرار دادن ماهیت فیزیولوژیکی و روانی اعتیاد فرد و مطالعاتی به رفتارهای تمامی اعضای خانواده روش مناسبی را برای درمان برگزینید. به تمامی خانواده های که از تلاش به هر روشی با تهدید، دعوا، پرخاشگری، التماس، تشویق و هر چیزی دیگر موفق نشده اند بیمار را به رونددرمانی بکشانند پیشنهاد می کنیم با یک روانپزشک متبحر و با تجربه در این زمینه مشورت کنند و از وی کمک بخواهند.

نکته بسیار مهمی که در ابتدا باید بدان اشاره کرد این است که اراده درمان جو فقط یک بخش از مراحل درمانی ترک اعتیاد به شیشه است بلکه بخش بسیار مهم و عمده آن مختص به یادگیری تکنیک و مهارت های است که توسط روان درمانگر به فرد و خانواده آن آموزش داده می شود. با این نحوه درمان می توان به تغییر سبک زندگی فرد معتاد امیدوار بود و بعد از مدتی زندگی بدون مواد را هم تجربه خواهد کرد. علاوه بر آموزش و مهارت ها درمانگر به تمامی مشکلات شخصیتی و تجارت دردناک فرد پی می برد و در فرآیند درمانی قرار می دهد زیرا با التیام بخشیدن به درد ها می توان گام بسیار بزرگی برای ترک اعتیاد به شیشه برداشت.

بیشتربخوانید:

رنج زنانه شدن مصرف سیگار!!

 

 

 

جلوگیری از بازگشت به مصرف شیشه بعد از ترک

برای جلوگیری از این اتفاق ناخوشانید باید خانواده و نزدیکان فرد بیمار تحت آموزش های مخصوصی قرار بگیریند تا رفتاری صحیح و سالمی با وی داشته باشند و در چالش بزرگ بیمار خود که تغییر سبک و عادات زندگی است وی را به خوبی همراهی کنند.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب فوق امید است که خانواده از نفوذ چنین بلای در خانه شان جلوگیری کنند و یا حتی در صورت مشاهده فرد معتاد به شیشه، از بهترین روانپزشک و رواندرمانگر کمک بگیرند این گونه می توانند از دام سخت آن رها شوند.

بیشتر بخوانید:

نشانه‌های اعتیاد به اینترنت را بشناسید

 

 

 

برچسب ها: اعتیاد، مواد مخدر، ترک اعتیاد، شیشه، روانگردان، دکتر وحید دارابی تعداد بازديد: 92 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز