رییس مرکز تحقیقات ام.اس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیماران ام.اس بر اساس مصرف داروهای کاهش دهنده توان سیستم ایمنی بدن به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: توصیه میشود تمامی بیماران مبتلا به ام.اس، حتما واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
دکترمحمدعلی صحراییان افزود: پاییز آغاز شیوع بیماریهای فصلی بخصوص آنفولانزا است و آندسته از بیماران که از داروهای کاهش دهنده سیستم ایمنی استفاده میکنند باید دقت بیشتری در بهداشت فردی داشته باشند و از بیماران سرماخورده یا دارای علائم و مبتلایان فاصله بگیرند؛ حتما از ماسک استفاده کنند و رعایت فاصله اجتماعی نیز توصیه میشود.
این متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ فوق تخصص ام.اس، گفت: برای همه بیماران مبتلا به ام.اس، چه آنانکه دارو مصرف میکنند و چه دارو استفاده نمیکنند توصیه این است که شهریور و مهر ماه واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
عضو هیات مدیره انجمن بیماران ام.اس ایران، افزود: استفاده از واکسن آنفولانزا بخصوص در افرادی که سابقه سرماخوردگی های مکرر در سالهای گذشته داشتند و یا بیمارانی که از داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، توصیه جدی میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص واکسن ایرانی نوترکیب آنفولانزا، تصریح کرد: وقتی یک دارو یا واکسن مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گرفت، این یعنی قابلیت استفاده داشته و مجوز مصرف دارد.
دکتر صحراییان گفت: من با واکسن ایرانی فلوگارد آشنایی دارم و سال گذشته نیز از همین واکسن تولید داخل استفاده کردم.
وی افزود: اگر فردی دچار بیماری های ویروسی و سرماخوردگی شد حتما استراحت کافی داشته باشد و از پزشک معالج خود با توجه به شدت بیماری مشورت بگیرد و بیماران در مورد توصیه های اجتماعی رعایت لازم را داشته باشند.
این فلوشیپ فوق تخصصی ام.اس، گفت: اگر یک بیمار مبتلا به ام اس به بیماری ویروسی و آنفولانزا نیز مبتلا شد، مهمترین نکته گرم نگهداشتن بدن و استفاده از نوشیدنی های گرم در طول بیماری است.
وی در خصوص توصیه های تغذیه ای به بیماران ام اس، افزود: نکته مهم این است که عزیزان غذای پرچرب کمتر مصرف کنند و بیشتر از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنند، همچنین تا حد ممکن از استرس و اضطراب اجتناب داشته باشند.
دکتر صحراییان در خصوص خبر جدید برای تازه های درمان و داروی مبتلایان به بیماری مولتیپل اسکلروزیس(ام.اس) در پایان افزود: خوشبختانه داروهای متعددی در حال گذراند مراحل آزمایشی است و این داروهای مهم و جدید قابلیت نفوذ مناسبی در سیستم عصبی دارند؛ امیدواریم کارآزمایی بالینی این دارو های جدید هر چه زودتر تمام شود و مجوز مصرف بگیرند تا شاهد نتایج خوبی برای درمان بیماران ام.اس باشیم.