تحریریه زندگی آنلاین
بدلیل مشکل یبوست که دراین دوران بسیار شایع است و از طرفی خوردن غذاهای حجیم برای افراد باردار مشکل است سوپ گزینه مناسبی برای این دوران محسوب می شود.
در ادامه طرز تهیه چند سوپ که ارزش غذایی بالایی نیز دارند را آورده ایم:
سوپ اسفناج و برنج
این سوپ برای دوران قبل از حاملگی و نیز برای ماههای اول بارداری بسیار مناسب میباشد.
سبزیهای برگ سبز مانند اسفناج از نظر فولات غنی میباشند.
این ماده مغذی میتواند از بروز نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری نماید.
مواد لازم سوپ اسفناج و برنج (برای 4 نفر)
برگهای شسته شده و تازه اسفناج 675 گرم
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده 1 عدد كوچك
سیر خرد شده 2 حبه
فلفل قرمز تند تازه، بدون دانه و خرد شده 1 عدد كوچك
برنج 225 گرم
عصاره سبزی 1200 میلیلیتر
نمك و فلفل سیاه به مقدار لازم
پنیر پارمیسان برای سرو به مقدار لازم
روش تهیه سوپ اسفناج و برنج
اسفناج را پس از شستشو، در تابه بزرگی ریخته، مقداری آب را به همراه نمك اضافه نمایید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس آن را از روی حرارت برداشته، آب را خالی كنید. اضافی آب برگهای اسفناج را نیز با فشار دادن خارج نمایید.
اسفناج را با چاقوی تیزی خوب خرد كرده، در مخلوطكن بریزید تا به شكل پوره درآید.
روغن را در تابه بزرگی گرم نموده، پیاز، سیر و فلفل را برای 5-4 دقیقه در آن بپزید تا پیاز نرم شود.
روی آن را با برنج بپوشانید و عصاره و آب باقیمانده در ظرف اسفناج را بیفزایید و به جوش آورید، سپس حرارت را كاهش داده و برای 10 دقیقه به آرامی بجوشانید.
آنگاه اسفناج را به همراه نمك و فلفل اضافه كنید و برای 7-5 دقیقه بپزید تا برنج ترد شود.
سپس آن را در ظرفهای سرو ریخته، با پنیر تزیین نمایید و به صورت گرم سرو كنید.
سوپ پاستا، لوبیا و سبزی
این سوپ مقوی، یك منبع غنی از نظر سلنیوم بوده و حاوی آهن میباشد.
هر دوی این مواد مغذی برای قبل از بارداری، حین بارداری و نیز دوران شیردهی اهمیت زیادی دارند.
این سوپ را میتوان در مرحله قبل از افزودن پاستا منجمد نمود. در این صورت هنگام مصرف، پاستا را زمان حرارت دادن مجدد بیفزایید.
مواد لازم سوپ پاستا، لوبیا و سبزی (برای 6-4 نفر):
عدس 75 گرم
قارچ خشك شده 15 گرم
روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
هویج خرد شده 1 عدد
كرفس خرد شده 1 ساقه
پیاز خرد شده 1 عدد
سیر خرد شده 1 حبه
جعفری خرد شده و تازه به مقدار كم
فلفل قرمز تند، خرد شده (در صورت تمایل) به مقدار كم
عصاره سبزی 1/5 لیتر
كنسرو لوبیا قرمز، لوبیا سفید و نخود از هر كدام 150 گرم
نمك و فلفل سیاه به مقدار لازم
پاستای شكلدار 115 گرم
جعفری خرد شده برای تزیین به مقدار لازم
پنیر رنده شده برای سرو به مقدار لازم
عدس را در تابه متوسطی ریخته، 0.5 لیتر آب به آن بیفزایید و بر روی حرارت بالا، به جوش آورید.
سپس حرارت را كم كرده، بگذارید برای 20-15 دقیقه به آرامی بپزد.
گاهگاهی آن را هم بزنید. تا زمان نرم شدن عدس به پختن ادامه دهید.
در این ضمن، قارچ خشك را برای 20-15 دقیقه در200 میلیلیتر آب گرم خیس نمایید.
سپس آب عدس را خالی نموده، زیر آب سرد شستشو دهید.
قارچ را نیز از آب خارج نمایید، ولی آب آن را نگه دارید. آنگاه قارچ را پس از خرد كردن كنار بگذارید.
روغن را در تابه بزرگی حرارت دهید.
هویج، كرفس، پیاز، سیر، جعفری و فلفل را به آن بیفزایید و بر روی حرارت ملایم، برای 7-5 دقیقه بپزید و هم بزنید.
سپس عصاره سبزی، قارچ و آب محتوی آن را به تابه بیفزایید و به جوش آورید.
آنگاه لوبیا، نخود، عدس، نمك و فلفل را اضافه كنید.
در ظرف را بگذارید و برای 20 دقیقه به آرامی بجوشانید.
آنگاه پاستا را افزوده، سوپ را به جوش آورید.
آن را هم بزنید و بگذارید برای 8-7 دقیقه به آرامی بجوشد تا پاستا پخته شود.
سوپ را پس از آماده شدن در ظرف سرو ریخته، روی آن جعفری و پنیر بریزید و به صورت داغ میل نمایید.