Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 21 مهر 1403 - 16:15

11
اسفند
درمان درد سیاتیک و بارداری

درمان درد سیاتیک و بارداری

درد سیاتیک، که با عنوان "سندرم رادیکولار لومبوساکرال" شناخته می شود، در گروه مشکلات عصبی قرار دارد. همانطور که می دانید عصب سیاتیک، بزرگ ترین عصب در بدن انسان بوده و از پایین کمر تا پشت پاها کشیده شده است.

به قلم : دکتـر لیلا نعمـت اللهی ؛ متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی

 

 

تحریریه زندگی آنلاین : درد سیاتیک، که با عنوان "سندرم رادیکولار لومبوساکرال" شناخته می شود، در گروه مشکلات عصبی قرار دارد. همانطور که می دانید عصب سیاتیک، بزرگ ترین عصب در بدن انسان بوده و از پایین کمر تا پشت پاها کشیده شده است. این عصب تنها احساسات مربوط به بخش پایین پاها و پشت ران ها را به مغز انسان ارسال می کند.درد عصب سیاتیک، درد ضربان داری در سراسر پاهای زنان باردار است که از پایین ستون فقرات سرچشمه گرفته و به درد عمیق وکسل کننده ای تبدیل می شود. این درد باعث می شود تا ناحیه پشت ساق پا تیر بکشد.سیاتیک در برخی موارد با درد کمر و در برخی موارد دیگر بدون کمر ایجاد می شود.درد رگ سیاتیک می تواند بسیار شدید باشد. این درد ممکن است در زمان ایستادن، نشستن یا دراز کشیدن نیز احساس شود.

 

راه های پیشگیری از درد سیاتیک در بارداری قبل از اقدام به باردار شدن

خانم هایی که به دیسک کمر مبتلا هستند و قصد بارداری دارند، 6 تا 9 ماه قبل از بارداری به فیزیوتراپ مراجعه کنند و ورزش های مناسب که به تقویت و هماهنگی عضلات کمر، شکم و ستون فقرات کمک می کند، انجام دهند. به این ترتیب صدمه به کمر کمتر خواهد شد و فرد بارداری و زایمان راحت‌تری خواهد داشت. خانم بارداری که دیسک کمر دارد، باید استراحت بیشتری داشته باشد و در طول بارداری فشار زیادی به خود وارد نکند اما این به معنی استراحت مطلق نیست. پیاده‌روی مرتب بسیار موثر است و راه رفتن و کار خانه ورزش محسوب نمی‌شود. پیاده‌روی باید در فضای باز و به منظور ورزش حداقل نیم ساعت و در حدی که کمی عرق روی پیشانی بنشیند، باشد. ماساژها و دستکاری افراد غیر وارد که می‌گویند رگ می‌گیریم یا با ماساژ عصب سیاتیک یا دیسک را جا می‌اندازیم، خطرناک است.

بیشتربخوانید:

درمان درد سیاتیک

با این دمنوش گیاهی از درد‌ سیاتیک در امان باشید

 

 

 

 

نشانه های درد سیاتیک در طول بارداری

نشانه های درد سیاتیک عبارتند از:

درد موقت یا دائم در یک طرف باسن یا پا

درد در طول مسیر عصب سیاتیک، از پایین باسن تا پشت ران و تا پا

درد تیز، تیر کشیدن و یا سوزاننده

بی حس شدن، سوزن سوزن شدن یا احساس ضعف در پای تحت تاثیر قرار گرفته

مشکل در راه رفتن، ایستادن یا نشستن

 اگر درد برایتان نگران کننده است باید با پزشک مشورت کنید.

 بیشتربخوانید:

روش های درمان خانگی سیاتیک

اگر زیاد بنشینید چه اتفاقی برای بدنتان می افتد؟

 

 

 

 

درمان درد سیاتیک

اضافه وزن، فشار رحم باردار، فشار سر جنین، افزایش قوس کمر و ورم بارداری تا حدودی با فشار بر عصب سیاتیک همراه است که ممکن است باعث بروزعلائم سیاتیک در زنان باردار در ماه های آخر بارداری شود. بر خلاف تصور عموم، کمر درد و پا دردی که در بارداری به طور شایع دیده می شود هیچ ارتباطی به سیاتیک ندارد. در واقع درد سیاتیک در بارداری شایع نبوده و در صورت بروز آن در یک زن باردار ابتدا باید فشار و پارگی دیسک کمر را رد کرد. در صورتی که درد مربوط به بارداری باشد، می توان انتظار داشت که مدت کوتاهی بعد از زایمان از بین برود.

برای کاهش درد سیاتیک در بارداری به زنان باردار توصیه میشود مراقب اضافه وزن خود باشند، از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنند، تحرک داشته باشند و از نشستن و ایستادن طولانی مدت خودداری کنند. زنان باردار باید کفشی بپوشند که پاشنه آن مناسب بارداری باشد و از پوشیدن کفش های پاشنه بلند و تخت خودداری کنند، به هنگام خواب بر روی پهلویی که درد ندارند دراز بکشند، بهتر است زانو های خود را خم کنند و بالشی بین دو زانو، زیر شکم و پشت خود قرار دهند. در زمان ایستادن هر از گاهی یک پای خود را بر روی یک بلندی یا پله قرار داده و در هنگام نشستن نیز پاهای خود را بر روی یک چهار پایه کوتاه قرار دهند و از کمپرس آب گرم و سرد در ناحیه درد استفاده کنند. زنان باردار باید ورزش کنند، نرمش های کششی و یوگا باعث تسکین درد آنها می شود. همچنین راه رفتن در استخر و شنا هم برای آنها بسیار مفید است.

فیزیوتراپی، طب سوزنی و کایرو پرکتیک هم می تواند به زنان باردار کمک کند. همچنین مصرف استامینوفن هم برای کاهش درد بی ضرر است.

بازانوهای قفل شدہ یا با تحمل تمام وزن روی یک پا نایستید.

از روی هم گذاشتن پاها پرهیز کنید.

 به سازوکار و حالت درست بدن توجه کنید.

 سعی کنید افزایش وزن خود را متوازن و پایدار نگه دارید.

کفش مناسب با پاشنه ی کوتاه یا بدون پاشنه بپوشید.

در حالتی بنشینید که وزن بچه از روی نواحی حساس برداشته شود زیرا باعث فشار می شود. به این ترتیب، بهبودی سریع خواهد بود. قرار گرفتن روی کف دست و زانوها بر زمین و حرکت کردن به عقب و جلو، شرایط را بهبود می بخشد.

روی تشک سفت بخوابید و روی سمت بی درد بدن دراز بکشید.

برای بالا قرار گرفتن زانوها از بالش استفاده کنید و پیوند زانو را نرم نگه دارید.

شاید کمپرس سرد یا گرم التیامی موقتی بدهد.

ورزش کف لگن با افزایش جریان خون در نواحی حیاتی و التیام التهاب یاری رسان است.

ماساژ بارداری، یوگا، پیلاتس، تمرین های کششی و شنا نیز به عنوان روشهایی برای کاهش درد عصب سیاتیک توصیه میشود.

بیشتربخوانید:

درمان درد سیاتیک

 

 

 

 

اگر با وجود این تمهیدات خانمی دچار درد شد چه کند؟

انجام رادیوگرافی برای تشخیص دیسک کمر در بارداری ممنوع است و ام آر آی در 3 ماهه اول گر چه گفته می شود ضرری ندارد اما بهتر است انجام نشود. در 8 هفته اول بارداری بهترین کار، مصرف نکردن مسکن های خوراکی است. کاهش فعالیت، افزایش استراحت، رانندگی کمتر یا تغییر وضعیت بدنی هنگام بروز درد به کاهش درد کمک می کند. از ژل های مسکن موضعی مثل دیکلوفناک هم می توان استفاده کرد. اگر خانم بارداری به استامینوفن جواب ندهد، می تواند زیر نظر متخصص از داروهای ضد التهابی مثل بروفن و دیکلوفناک هم استفاده کند اما نه در 8 هفته اول. بعد از آن هم بهتر است در حالی که در بیمارستان بستری است، این داروها را مصرف کند.

برچسب ها: دکتـر لیلا نعمـت اللهی تعداد بازديد: 115 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست ؟

فیلم روز
تصویر روز